Enterprise Asset Management trendrapport 2021: het enorme potentieel van Maintenance 4.0

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Enterprise Asset Management trendrapport 2021: het enorme potentieel van Maintenance 4.0

Nu beschikbaar: het Ultimo Enterprise Asset Management (EAM) trendrapport 2021. Het EAM trendrapport is gebaseerd op de resultaten van het grootste onderzoek onder asset management professionals (bijna 400) dat Ultimo ooit heeft uitgevoerd en bevat gegevens uit Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het EAM trendrapport, dat door Wim Vancauwenberghe, Maintenance Evangelist en directeur van BEMAS (Belgian Maintenance Association), “inzichtelijk en inspirerend” wordt genoemd, behandelt de belangrijkste EAM-thema’s: Uptime, Kostenbeheersing, Efficiëntie, Veiligheid, Investeringen, Opleiding en Technologie. Er worden enkele krachtige waarheden over de huidige staat van de EAM-sector onthuld, maar ook het enorme financiële potentieel (dat Wim Vancauwenberghe “Maintenance 4.0 en Asset Performance 4.0” noemt) komt aan de orde.

Het EAM trendrapport geeft onder meer antwoorden op vragen als:
– Is ongeplande stilstand een sectorbrede uitdaging? En wat kost het?
– Wat zijn de belangrijkste KPI’s? En is veiligheid nog steeds een belangrijk aandachtspunt?
– Welke technologieën verdienen prioriteit om volgend jaar in te investeren?
– Heeft de pandemie ook positieve veranderingen teweeggebracht?
– Welke stappen worden ondernomen om toekomstige verstoringen door ongekende gebeurtenissen tot een minimum te beperken?
– Wat gebeurt er met de ‘skills gap’ in de markt?

Naast de presentatie van de onderzoeksgegevens in de vorm van eenvoudige grafieken, bevat het rapport ook een aantal inspirerende interviews met vertegenwoordigers van AVEVA, ARC Advisory Group, Microsoft Nederland en MaxGrip.

Krijg direct inzicht vanuit de markt! Leer van gedeelde ervaringen, ontdek nieuwe kansen en laat u inspireren door de nieuwste technologieën. Download het rapport nu via de button aan de rechterzijde (mobiel naar bedenen scrollen).

Trendrapport downloaden icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Enterprise Asset Management trendrapport 2021: het enorme potentieel van Maintenance 4.0

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer