Extra veiligheid voor hygiënische processen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Extra veiligheid voor hygiënische processen

De nieuwe Endress+Hauser Liquitrend QMW43 is een innovatief product voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De compacte Liquitrend meet betrouwbaar de dikte van de aangroei van het medium op de tank- of pijpwand en de geleidbaarheid. Bij Cleaning In Place (CIP) van de procesinstallatie laat de sensor zien wat het eindresultaat is van de cyclus. Een directere terugkoppeling van het CIP-resultaat bestaat er gewoonweg niet. Het installeren van de Liquitrend QMW43 op een of meerdere strategische plaatsen in de installatie helpt om de CIP-procedure te verkorten en de installatiebeschikbaarheid voor productie te verhogen.

De voordelen van de nieuwe Liquitrend QMW43:
•Plug and Play – eenvoudige ingebruikname zonder voorinstellingen
•Betrouwbare en nauwkeurige meting van laagdikte ongeacht het type media
•Hygiënische ontwerp: 3A, FDA, EHEDG en EG1935/2005 conform
•Geleidende en capacitieve meetmethodiek in één compact meetapparaat
•Verzonken roestvrijstalen inline sensor
•Geïntegreerde digitale communicatie via IO-Link

De Liquitrend QMW43 is ontwikkeld voor het meten van de achtergebleven laagdikte na reiniging van de installatie. Het is daarbij niet relevant of de achtergebleven laag op de sensor dan niet elektrisch geleidend is. Door het uniek toepassen van zowel conductieve als capacitieve meetmethode past Liquitrend QMW43 zich automatisch aan. Dit betekent dat de Liquitrend kan worden toegepast zonder enige voorkennis over het type of de mate van de vervuiling op het sensorvlak. Wanneer de Liquitrend QMW43 geen laagdikte meet bij een lege leiding betekent het dat de installatie brandschoon is.

Cleaning In Place (CIP) vindt voornamelijk plaats in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Om ervoor te zorgen dat tanks en leidingen in deze installaties voldoende gereinigd zijn, worden de CIP-stromen op geleidbaarheid en troebelheid gemeten en gedocumenteerd. In veel gevallen is de duur van het gehele CIP-proces bepaald op empirische gegevens. Daarbij wordt de reinigingstijd in de praktijk vaak nog verder verlengd. De Liquitrend QMW43 biedt direct zicht op de reiniging door de achtergebleven laagdikte op de sensor te meten. Sensor schoon is installatie schoon.

Uiteraard voldoet de Liquitrend aan de richtlijnen die gelden in de levensmiddelen- en drankenindustrie en bestaat uit voedselveilige FDA toegelaten materialen.

Website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Extra veiligheid voor hygiënische processen

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer