Fiktech lost productieprobleem bij Daimler op

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Fiktech lost productieprobleem bij Daimler op

Ons bedrijf beschikt over ruim 40 jaar ervaring in praktisch alle industrieën. Dankzij het Internet weten vele bedrijven vanuit de gehele wereld onze websites te vinden. In veel gevallen brengt dat de oplossing voor uiteenlopende technische productieproblemen.

Kort geleden werd Fiktech benaderd door een van de vele ingenieurs van Daimler om een klein maar lastig probleem op te lossen. Om corrosie aan de binnenzijde van gesloten profielen te voorkomen, worden deze voorzien van een coating. Dit gebeurt m.b.v. een robot-gestuurde lans. Vanwege de eigenschappen van de coating – hoge viscositeit / cohesie / kleefkracht – trekt dit proces draden bij het terugtrekken van de lans uit de koker. Hierdoor wordt coating residu op ongewenste plekken afgezet.

De oplossing voor deze uitdaging was het plaatsen van een HD (Hoge Druk) Rond Luchtmes. Hiermee wordt de coating draad “doorgesneden”, zonder mechanisch contact; een eenvoudige en schone oplossing voor een lastig probleem.

Geschreven door

Fiktech B.V.

FIKTECH: Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie Fiktech maakt machines en productieprocessen beter! Oplossingen die bij productie optimalisatie worden ingezet zijn onder meer: Vortex Schakelkast Koeler & Spotkoeler Warmtebeeldcamera Hogedruk en Lagedruk Luchtmessen... Lees meer