FLIR introduceert slimme warmtesensor voor industriële monitoring

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: FLIR introduceert slimme warmtesensor voor industriële monitoring

N.B.
De eerste zendingen van de nieuwe FLIR A400/A700-warmtesensor zijn voorbehouden aan organisaties die werken aan het beperken van de verspreiding van het COVID-19-virus

Camera-oplossing voor screening
FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) introduceert vandaag de FLIR A400/A700 Thermal Smart Sensor en Thermal Image Streaming vaste camera-oplossing voor bewakingsapparatuur, productielijnen, kritieke infrastructuur en screening van verhoogde huidtemperatuur. Deze uiterst configureerbare, slimme camerasystemen bieden nauwkeurige, contactloze temperatuurbewaking voor een breed scala aan disciplines: productieprocesbeheersing, productontwikkeling, emissiebewaking, afvalbeheer, onderhoud van faciliteiten en verbeteringen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid (EHS). De FLIR A400/A700 slimme sensoroplossing is in eerste instantie voorbehouden aan organisaties die zich bezig houden met COVID-19. Voor alle toepassingen biedt de serie multi-image streaming, edge computing en Wi-Ficonnectiviteit om de gegevensstroom te versnellen en snellere beslissingen mogelijk te maken, wat de productiviteit en veiligheid voor professionals verbetert.

Twee configuraties
FLIR heeft de A400/A700-camera`s ontwikkeld met twee configuraties om beter te kunnen inspelen op toepassingsspecifieke behoeften. De Thermal Smart Sensor-configuratie, aanbevolen voor het meten van verhoogde huidtemperatuur, is voorzien van geavanceerde meetinstrumenten en alarmmeldingen met edge computing om snellere kritieke beslissingen mogelijk te maken. De Image Streaming-configuratie biedt meerdere thermische streamingmogelijkheden om bij te dragen aan het optimaliseren van procescontrole, de kwaliteitsbewaking te verbeteren of mogelijke defecten te identificeren die kunnen resulteren in het stilleggen van een productielijn.

Veiliger werken
Gebruikers ontwerpen hun systemen door te kiezen voor of de Smart Sensor- of de Imaging Streamingconfiguratie. Ze selecteren de A400- of de A700-camerabehuizing op basis van de resoluties die ze nodig hebben, en voegen vervolgens de lenzen en diverse optionele functies toe voor hun toepassing.
“Al ruim 40 jaar zorgt warmtebeeldtechnologie van FLIR ervoor dat professionals niet alleen hun vaardigheden kunnen verbeteren, maar ook veiliger kunnen werken”, zegt Jim Cannon, President en CEO van FLIR.
“Omdat de wereld samenwerkt in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, geeft FLIR voor de eerste leveringen van deze nieuwe camera uit de A-serie prioriteit aan organisaties die deze technologie inzetten bij de screening van verhoogde temperatuur als aanvulling op andere screeningtools voor de metingen van verhoogde lichaamstemperatuur in de strijd tegen de verspreiding van het virus.”

Meer snelheid
Daarnaast voert FLIR momenteel bètatests uit in het kader van een geautomatiseerde softwareoplossing voor verhoogde huidtemperatuurscreening die volledig is geïntegreerd in de door de United States Food and Drug Administration-gecertificeerde warmtebeeldcamera`s. De oplossing is ontwikkeld om de nauwkeurigheid, het gebruiksgemak en de snelheid van bestaande screeningprocedures snel op een hoger plan te brengen. FLIR gaat in het tweede kwartaal van 2020 een aankondiging over deze toepassing delen. De FLIR A400/A700 Thermal Smart Sensor- en Thermal Image Streaming-camera`s zijn vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar via FLIR-distributiepartners.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

FLIR Systems

FLIR Systems is een pionier en wereldwijd marktleider op het vlak van commerciële infraroodcamera's en levert al 50 jaar thermografische en nachtkijkerapparatuur voor toepassingen in de wetenschap, industrie, ordehandhaving en... Lees meer