Flowmeter zonder restricties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Flowmeter zonder restricties

`s werelds eerste elektromagnetisch debietmeter die onafhankelijk van het stromingsprofiel en de montageplaats de flow goed meet.

In de water- en afvalwaterindustrie is een hoge meetnauwkeurigheid essentieel voor een optimale procesbeheersing. Een verscheidenheid van invloeden, zoals een dicht netwerk van leidingen of obstakels in de leiding, veroorzaken stromingsturbulenties die de nauwkeurigheid beïnvloeden. Promag W van Endress+Hauser is nu ook beschikbaar als “Full Bore 0xDN” keuze, de oplossing voor deze uitdaging geeft maximale meetprestaties zonder leidingbeperking en dus zonder drukverlies. Dit maakt de Promag W uniek in zijn soort.

Promag W 300/400/500 debietmeters met de optie 0xDN Full Bore meten met hoge nauwkeurigheid (± 0,5%) en zijn bijzonder geschikt voor installaties in krappe ruimtes, bijv. op skids, omdat ze geen in- of uitstroomlengtes nodig hebben. Zo kan de Promag W vaak voorkomende wervelingen achter obstakels zoals bochten insteekapparatuur, opbouw op de buiswand, uitstekende afdichtingen of verschillende binnendiameters gemakkelijk verwerken. Dankzij het ontwerp zonder reductie is er geen drukverlies.

Innovatieve meetsignaalanalyse
Het nieuwe en innovatieve meetconcept van Promag W (0xDN Full Bore) is voorzien van meerdere meetelektroden die de doorstroming detecteren. Dit genereert een aanzienlijk hogere dichtheid aan meetgegevens dan bij standaardapparatuur. In combinatie met de verfijnde signaalanalyse zijn betrouwbare meetresultaten ook bij verstoringen in het stromingsprofiel geen issue meer.

Flexibele installatie zonder drukverlies
In het geval van verstoringen in het stromingsprofiel moet een installateur zich houden aan de aanbevolen in- en uitstroomlengtes of gebruik maken van een flowmeter met een gereduceerde meetbuis, die de wervelingen vermindert. Toch zijn er vaak niet voldoende lange rechte leidinglengtes aanwezig, en restricties leiden tot drukverlies in combinatie met een hoger energieverbruik en hogere kosten voor de werking van de pomp. Met de nieuwe optie 0xDN Full Bore is een flexibele installatie met kostenefficiënte werking eenvoudig te combineren.

Transmittertechnologie voor naadloze systeemintegratie
Promag W met de 0xDN Full Bore optie is te combineren met de volgende transmitter versies van Endress+Hauser: compacte (Proline 300 / 400) of remote versie (Proline 400 / 500). De digitale signaalverwerking begint in de intelligente sensor en vormt de basis voor een betrouwbare, nauwkeurige meting. Volledige toegang tot alle meetgegevens, inclusief diagnostische gegevens van de Heartbeat Technology, is altijd mogelijk via digitale gegevensoverdracht of de in- en uitgangen.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Flowmeter zonder restricties

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer