Fortress Interlocks introduceert de ATOM

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Fortress Interlocks introduceert de ATOM

De ATOM veiligheidsschakelaar is het allernieuwste product in het gamma van Fotress Interlocks. De schakelaar is bestand tegen maar liefst 7.500 trekkracht en beschikt over een zeer grote uitlijningstolerantie van 7.5mm in iedere richting. De stalen behuizing is robuust en volledig vervaardigd uit staal met RVS 316 contactgedeeltes.

De zeer compacte veiligheidsschakelaar is voorzien van OSSD contacten en biedt de keuze uit een M12 5pin of een 8pin stekkeraansluiting, Daarnaast biedt de ATOM ook de optie voor 2 stekkeraansluitingen voor daisy-chaining. De multi-colour LED informeert u daarnaast over de stand van de deur en de veligheidscontacten.

De volledig nieuw ontworpen kopmodule van de ATOM werkt middels een kogelvormige bedientong welke extra gecontroleerd wordt door een high coded RFID schakelaar. Dit ontwerp maakt de ATOM uitermate geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omstandigheden, maar met behoud van een zeer compact ontwerp en geschikt voor kleine radius deuren/luiken.

De ATOM is geschikt voor gebruik in EN ISO 13849-1, Category 4, PLe (SIL3) applicaties en is
3rd party approved door TUV SUD.

Fortress Interlocks brengt met de ATOM een zeer concurrerend product op de markt, gekenmerkt door de robuustheid en kwaliteit die men zo van Fortress Interlocks gewend is.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Unique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.com

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder de meest zware industriële omstandigheden. Providing Safety... Lees meer