Gasloze stoomketels voor Uitgekookt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Gasloze stoomketels voor Uitgekookt

“We moeten verduurzamen”, een uitspraak waar je niet meer omheen kunt. Met het oog op 2050, en de daarbij behorende reductie van broeikasgassen, neemt Scharff Techniek een actieve rol aan door het aanbieden van elektrische stoomketels. Bij gebruik van groene stroom is deze stoomketel emissievrij. Een duurzamere optie dan de stoomketels die werken op gas. Voor bedrijven die duurzaam willen produceren en zich vast voorbereiden op deze veranderende toekomst, is een elektrische stoomketel de ideale optie.

Duurzaam bij Uitgekookt
Maaltijdenproducent Uitgekookt is zo’n bedrijf. Johan van Marle is een ondernemer die voorop durft te lopen en realiseerde een nieuw gasloos en energiezuinig pand. Scharff Techniek leverde twee elektrische stoomketels van het merk Certuss om te voldoen aan de benodigde stoomvraag. Daarnaast ontwierpen en leverden wij het complete stoomnetwerk voor het nieuwe pand. Scharff Techniek heeft vanaf het begin meegedacht hoe de installatie slim kon worden ingericht. In de warme keuken staan namelijk verschillende kookinstallaties, waarvan er vijf zijn aangesloten op het stoomnetwerk.

Investeren in duurzaamheid
Jammer genoeg is deze gasloze optie nog niet voor iedereen weggelegd. Het is een investering om het stoomopwekkingsproces volledig te laten draaien op groene energie. Dat komt niet zozeer door de kosten van de elektrische stoomketels maar eerder door het gebrek aan benodigde infrastructuur. In de praktijk merken we dat dit een belangrijke reden is waarom bedrijven afzien van elektrificeren. De rol die de overheid hier inneemt en gaat innemen is cruciaal voor de verduurzaming van industrieel stoomgebruik.

Overige manieren om te verduurzamen
Er zijn alternatieve stappen mogelijk om te verduurzamen indien de meest effectieve optie nog niet haalbaar is. Aanpassingen en onderhoud kunnen leiden tot 25% vermindering in brandstofgebruik. Dit valt te realiseren door het verlagen van de stoomdruk, het isoleren van ketel en leidingen, regelmatige controle van condenspotten en uitzetten van de stoomketel wanneer er geen stoombehoefte is. Daarnaast is een industriële stoomgenerator, welke een efficiënter brandstofverbruik heeft dan andere typen stoomketels, een zinvol alternatief. Wanneer je niet zeker weet of een gasloze oplossing voor jouw bedrijf mogelijk is, neem dan contact op met ons. Wij adviseren je graag.

Geschreven door

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: * Elektrische Stoomketels * Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren * Thermische Olieketels * Toepassingen voor Clean Steam *... Lees meer