Kosten besparen in persluchtinstallaties?
Er is niets beters dan te investeren in goede vochtbewaking. Als er eenmaal vocht in het leidingsysteem terecht komt kan dit namelijk ernstige gevolgschade hebben. Als er vocht geconstateerd wordt is het begrijpelijk dat dit dagen terug al in het systeem is gekomen en dat er daarna nog dagen nodig zullen zijn om het gehele net gedroogd te krijgen.
De gevolgen van vocht doorslag (kalk, roestvorming, bacteriegroei, defecte componenten, productieverlies..etc.) zullen maanden, zo niet jaren later nog merkbaar zijn. Dit heeft dus direct effect op de continuïteit van uw productie en de efficiency van uw persluchtinstallatie.
Vertrouw niet blind op de uitlezing van uw droger, want dit is niet het dauwpunt van uw perslucht die in de productie komt. Meestal is het de verdampertemperatuur direct in de droger. Er zijn meerdere factoren – voor en na de droger (perslucht, druk-en temperatuurschommelingen, olieverbruik, vochtbelasting, defecte condensaatdrains, hygroscopische werking via lekpunten in leidingsysteem … etc.) die het werkelijke vochtgehalte van perslucht kunnen beïnvloeden.
Een reguliere dauwpuntmeter wordt voor een bepaalde druk geconfigureerd en kan bij drukschommelingen in het persluchtsysteem afwijkingen veroorzaken in de nauwkeurigheid. Daarom wordt meestal de systeemdruk in de meetkamer gereduceerd en meet men een dauwpunt bij een veel lagere, maar stabiele druk. Door automatische druk- en temperatuurcorrectie van onze een dauwpuntmeter leest u altijd het juiste dauwpunt uit.
Geveke introduceert een handheld meter met de volgende kenmerken:
Naast de handheld heeft Geveke gelijksoortige dauwpuntmeters en transmitters voor continu vochtbewaking. U kunt kiezen uit uitvoeringen met lokale display met mA, Alarm en Modbus RTU-uitgang voor koppeling op uw eigen GBS/EMS of u gaat voor continu online monitoring via ons Geveke Connect portal met ons CALMS Edge 4G IoT router.
Geveke handheld dauwpuntmeter