Gefran gfx4-Ir vermogenregelaar versie 3.0

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Gefran gfx4-Ir vermogenregelaar versie 3.0

GFX4-IR is de all-in-one oplossing voor industrieel vermogenbeheer om productieprocessen te optimaliseren. Dankzij de integratie van verschillende functies kunnen zowel driefasige systemen als 4 onafhankelijke elektrische belastingen gecontroleerd worden.

Binnen één enkel apparaat worden 4 closed-loop PID-controllers, 4 solid-state relais (SSR) tot 40A per kanaal, 4 zekeringen, 4 stroomtransformatoren, 4 digitale en 8 analoge ingangen gecombineerd. Dit alles in een compacte installatie, met een aanzienlijke vermindering van de bekabeling.
De 4 geïntegreerde PID-controllers garanderen een nauwkeurige regeling van de parameters. Aan de andere kant kunnen de 4 SSR-uitgangen zowel de eenvoudigste lineaire resistieve belastingen, als de niet-lineaire belastingen zoals infrarood lampen, Super Kanthal, Silicium-Carbide (SiC) en Molybdeen-Silicium (MoSi2) aansturen.
Een breed scala aan veldbussen maakt een gemakkelijke integratie van de GFX4-IR mogelijk, zelfs in het meest geavanceerde automatiseringssystemen. Configuratie van de parameters is mogelijk door de PLC over veldbus of via de PC, wat van de GFX4-IR een echte plug-and-play oplossing maakt.

Bovendien zorgen de diagnosegegevens van het systeem voor een economische energieconsumptie. Zo worden bijvoorbeeld stroompieken op de belasting tijdens opstart voorkomen door de ingebouwde Soft Start functie en zorgt het heuristisch inschakelalgoritme voor een evenwichtige belasting van het net. Verder stelt de V-I-P feedback functie de gebruiker in staat om de spanning, stroom of het vermogen onder controle te houden, naargelang de vereisten van het verwarmingsproces.

De IR-technologie wint de laatste jaren aan populariteit en wordt steeds breder gebruikt in industriële processen: van PET-flesproductie tot bakprocessen in de voedingssector. De GFX4-IR is de ideale, plaats- en energiebesparende oplossing voor al uw huidige en toekomstige applicaties.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Gefran Benelux

Gefran Benelux, werkt met 2 divisies en is werkzaam in de meeste industriële markten en applicaties. De GEFRAN divisie, actief in de BeNeLux, verdeelt de eigen Gefran producten : *... Lees meer