Green Tech filter voor Rupes Schuurmachines

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Green Tech filter voor Rupes Schuurmachines

Het Rupes Green Tech filter in combinatie met de Rupes le-LS-LC 71 serie mini vlakschuurmachines is bekroond met het TNO- certificaat voor maximale veiligheid en minimale stofverspreiding voor 8 uur gebruik.

Deze TNO certificering, welke betrekking heeft op de nieuwste Rupes 71 serie in combinatie met het Green Tech filter, bevestigt dat de gereedschappen tijdens het gebruik tot acht uur lang minimaal stof verspreiden. Na het doorvoeren van verbeteringen aan de benoemde Rupes producten is het niveau van veiligheid voor de gebruiker en het respect voor het milieu verhoogd tot een TNO 8 uurs label.

TNO, welke de volledige benaming: ‘Nederlandse Organisatie voor toegepast – natuurwetenschappelijk onderzoek’ draagt, is een toonaangevend onafhankelijk wetenschappelijk instituut, gespecialiseerd in onderzoek naar gereedschappen, processen en het ontwerp van de werkomgeving in de industriële sector.

Met betrekking tot het Rupes Onderzoek, van de Rupes 71 serie vlakschuurmachines en het Rupes Green Tech Filter is het belangrijkste doel het creëren van productieprocessen met een lage impact op het milieu en de stofontwikkeling.

De prestatietests van TNO zijn verplicht in Nederland en zijn in dit geval uitgevoerd op het gehele schuursysteem, te weten: Het Rupes gereedschap, inclusief het Green Tech Filter. Deze tests bevestigen dat de niveaus van gevaarlijke stoffen zoals kristallijn silica, stof en houtresten of zeswaardig chroom, die tijdens het schuren in het milieu kan worden verspreid, de maximale toegestane limieten niet overschrijden.

Oftewel: De resultaten van de TNO prestatietest met betrekking tot de Rupes 71 serie vlakschuurmachines in combinatie met het Rupes Green Tech filter voldoen volledig aan de wettelijk vastgestelde niveaus!

De onderzoeksresultaten laten zien dat tijdens één uur schuren er minder dan 0.2 mg/M3 stof verspreid wordt in de werkomgeving (dus in de ademzone van de gebruiker), terwijl de maximaal toegestane dagelijkse hoeveelheid per dag in Nederland 2.0 mg/M3 is. Dit houdt in dat de gebruiker minimaal 8 uur lang onafgebroken veilig kan doorwerken, dus kan schuren, met het Rupes schuursysteem. Hierdoor worden gezondheidsrisico’s geminimaliseerd en het systeem voldoet eveneens volledig aan de milieuregels.

De Rupes 71 serie vlakschuurmachines in combinatie met het Rupes Green Tech Polyester filter is het eerste systeem welke een dergelijke prestigieuze onderscheiding ontvangen heeft. Dit bevestigt dat Rupes ernaar streeft om niet alleen gereedschappen, maar ook complete schuursystemen te ontwikkelen. Ze garanderen een veiligere werkomgeving, meer efficiëntie voor de gebruiker met maximaal respect voor het milieu.

Geschreven door

WSB Finishing Equipment B.V.

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling – oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg... Lees meer