Het meten van lage impedantie in industriële installaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
122 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Het meten van lage impedantie in industriële installaties

Installatietesters beschikken over essentiële metingen voor de veiligheid van elektrische installaties. Dit zijn de metingen voor het controleren van vereffening en aardverbinding, meting van isolatieweerstand, het meten van de circuitimpedantie en het controleren van aardlekschakelaars.

Om de circuitimpedantie van foutstroomketens in industriële installaties te kunnen meten, zijn nauwkeurige, veilige meetoplossingen noodzakelijk. De nieuwe MI3143 Euro Z440V en MI3144 Euro Z800V meetkoffers van Metrel zijn met een instelbare meetstroom tot 300 A en een 4-draads aansluiting betrouwbare instrumenten voor het uitvoeren van deze metingen (ZL-L, ZL-N, ZL-PE).

In ons nieuwe kennisartikel vertelt Kees Compaan hoe je met de juiste meetoplossingen op een efficiënte en nauwkeurige manier circuitimpedantiemetingen uitvoert. Verder lees je in het artikel meer over het belang van werken met de juiste meetinstrumenten.

Vraag het complete artikel gratis aan via onze website. Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je binnen enkele minuten een mail met daarin een hyperlink naar het volledige artikel in PDF-bestand.

Geschreven door

KWx B.V.

KWx is specialist op het gebied van vermogenselektronica, explosieveilig installatiemateriaal en elektrotechnische meetinstrumenten. De laatste groep is opgesplitst in de onderdelen elektrotechnische meetinstrumenten, Niet Destructief Testen én een merk-onafhankelijke kalibratie... Lees meer