Indutrade Benelux breidt uit met Zijtveld Grijpers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
37 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Indutrade Benelux breidt uit met Zijtveld Grijpers

Technische bedrijvenfamilie Indutrade Benelux is op 21 februari jongstleden opnieuw uitgebreid. De holding nam Zijtveld Grijpers uit ’s-Graveland over. Deze onderneming is sinds 1995 actief als zelfstandig fabrikant van een complete lijn grijpers. Hun assortiment omvat 20 modellen met een gewicht van 75 kg tot en met 15 ton – allemaal ‘made in Holland’.

Toonaangevend
Het pakket van Zijtveld Grijpers bestaat uit sorteergrijpers, sloop-/sorteergrijpers, boomgrijpers, grondgrijpers, baggergrijpers, poliepgrijpers en verlenggieken. De laatste 10 jaar heeft het bedrijf zich vooral gespecialiseerd op het gebied van sorteergrijpers. Zijtveld is met dit product wereldwijd bekend en wordt gezien als een vooraanstaande marktspeler in Europa. Het hele assortiment grijpers wordt door Zijtveld Grijpers zelf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in de in 2007 in gebruik genomen fabriek.

Groei zet door
Met de recente overname van Zijtveld Grijpers zet de groei van Indutrade Benelux gestaag door. Eind 2017 haakte Tradinco Instruments nog aan bij de bedrijvengroep. Indutrade focust zich op acquisities van goed geleide, winstgevende bedrijven die technische (niche) producten verkopen.

Over Indutrade
Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Indutrade Benelux breidt uit met Zijtveld Grijpers

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer