ISO 20560: wereldwijde standaard voor identificeren leidinginhoud

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: ISO 20560: wereldwijde standaard voor identificeren leidinginhoud

Een nieuwe, wereldwijde ISO 20560-norm is nu beschikbaar om de identificatie van verborgen en vaak gevaarlijke leidinginhoud in fabrieken en bedrijven te standaardiseren. Brady Corporation biedt al conforme leidingmerkers aan.

Duidelijke leidingidentificatie voor meer veiligheid
Als reactie op de groeiende internationale arbeidsmobiliteit heeft de ISO 20560-norm tot doel de veiligheid op de werkplek te verhogen en de risico`s en opleidingskosten voor internationale medewerkers op het gebied van landspecifieke normen voor leidingmarkering te verminderen. De nieuwe, internationale norm voor leidingmarkering maakt gebruik van wereldwijd geaccepteerde GHS/CLP-pictogrammen op een goed zichtbare gele achtergrond om gevaar visueel aan te geven voor werknemers, internationale externe partners en eerstehulpverleners. De nieuwe norm specificeert ook de grootte van de leidingmerkers op basis van de leidingdiameter voor een goede zichtbaarheid op afstand.

Betrouwbaar op elke leiding in verschillende omgevingen
Brady Corporation biedt al ISO 20560-conforme leidingmerkers op industriële materialen aan. Deze blijven kleven en leesbaar in extreme omstandigheden, zijn bestand tegen hoge en lage temperaturen en tegen blootstelling aan een breed scala van chemicaliën en brandstoffen. Gedetailleerde technische fiches zijn beschikbaar. De leidingmerkers kunnen in verschillende formaten worden geprint, zodat ze op leidingen van elke grootte passen. Ze kunnen worden aangebracht op leidingen met behulp van een zelfklevende laag, een lijmstrip, een magnetische laag of monteerbare opties.

Gebruiksvriendelijk
Betrouwbare, kant-en-klare ISO 20560-conforme leidingmerkers kunnen overal ter wereld worden geleverd vanuit de Brady-fabrieken. Als u een Brady-veiligheidsprinter heeft, kunt u vandaag al een ISO 20560-conforme leidingmerker ontwerpen en bij u ter plaatse printen. Hiervoor hoeft u enkel de leidinginhoud en leidingdiameter in te voeren.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:ISO 20560: wereldwijde standaard voor identificeren leidinginhoud

Brady

Wie eenmaal met BRADY gewerkt heeft, merkt dat de naam blijft kleven, net zoals haar labels. Want BRADY is de specialist op het vlak van labeling en identificatie. En dat... Lees meer