Kalibratieconcept op maat garandeert systeembeschikbaarheid

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Kalibratieconcept op maat garandeert systeembeschikbaarheid

De kalibratienormen van Endress+Hauser gaan verder dan de standaardvereisten, voor ongeëvenaard betrouwbare metingen.

Endress+Hauser legt de lat regelmatig hoger met zijn producten en services, zoals blijkt uit het meest recente – en tot nu toe grootste – kalibratiecentrum van het bedrijf in Suzhou (China). De specialist op het gebied van meettechnologie vertrouwt op wereldwijd beproefde, gestandaardiseerde processen voor de optimalisatie van de processen van klanten, met meer productiviteit en een betere concurrentiepositie als resultaat, ongeacht de meetparameter.

Minder productverlies en superieure kwaliteit. Regelmatige kalibratie van meetinstrumenten is essentieel om te garanderen dat in kwaliteitsrelevante processen wordt voldaan aan vooraf gedefinieerde toleranties. Door middel van kalibratie kunnen afwijkingen op kritieke meetpunten worden geïdentificeerd, zodat verliezen tijdens de productie worden voorkomen.

“Endress+Hauser biedt traceerbare, kosteneffectieve en ISO 17025-gecertificeerde kalibratieservices voor het gehele proces, van on-site tests tot geheel geaccrediteerde laboratoriumkalibratie”, aldus Dubravka Berar, productmanager services bij Endress+Hauser. Daarmee levert het bedrijf een significante bijdrage aan kwaliteitsborging. De accuraatheid van het meetpunt wordt bevestigd door middel van een veelomvattend kalibratiecertificaat in combinatie met een certificaat van naleving, zodat de betrouwbaarheid van processen en producten is gewaarborgd.

Industriële knowhow als sleutel tot succes
Nu alle industrieën te maken krijgen met steeds strengere wettelijke vereisten, is het bijzonder belangrijk om te voldoen aan relevante lokale en internationale normen. Dankzij uitgebreide industriële kennis en ervaring kan Endress+Hauser voldoen aan de specifieke wettelijke en operationele vereisten van elke klant met betrekking tot efficiëntie, kwaliteit en accuraatheid. Dankzij SOP’s (standard operating procedures) en gecertificeerde master-meetinstrumenten kan het bedrijf consistente, strenge kwaliteitsnormen hanteren voor kalibraties, zowel on-site als in het laboratorium.

Fabrikant-onafhankelijke kalibratie
Productieomgevingen zijn vaak voorzien van een groot aantal meetpunten voor kwaliteitsbewaking en meettoepassingen. In de meeste gevallen zullen de meetinstrumenten niet van één en dezelfde fabrikant zijn. Endress+Hauser helpt klanten om een overzicht te houden van alle geïnstalleerde apparatuur en analyseert de instrumenten om het juiste kalibratieproces te bepalen, zodat alle meetinstrumenten naadloos en traceerbaar kunnen worden gekalibreerd en de systeembeschikbaarheid wordt gegarandeerd.

Door middel van kalibratie kunnen afwijkingen op kritieke meetpunten worden geïdentificeerd, zodat verliezen tijdens de productie worden voorkomen.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Kalibratieconcept op maat garandeert systeembeschikbaarheid

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer