Kosten en tijdbesparing met mobiele ultrafiltratie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Kosten en tijdbesparing met mobiele ultrafiltratie

Logisticon Verhuur leverde eind 2018 een tijdelijke oplossing met 4 gecontaineriseerde ultrafiltratie-systemen met een gecombineerde capaciteit van 900 m3/uur voor een periode van 24 maanden.

Uitdaging
Onze eindklant produceert drinkwater vanuit oppervlaktewater, afkomstig van een meer, door middel van traditionele filtratie. Deze installatie was hard toe aan onderhoud en verbetering. De gefaseerde ombouw was gepland voor een periode van 48-54 maanden.
Hiervoor moet steeds een deel van de bestaande installatie buitenwerking gesteld worden om toch voldoende drinkwater beschikbaar te houden.

Oplossing
Door gebruik te maken van de mobiele huuroplossing van Logisticon Verhuur kan de helft van de gehele drinkwater productie installatie ge-bypassed worden en kan de ombouw met meer dan een jaar verkort worden. Met deze oplossing bespaart de eindklant tijd en geld als gevolg van een kortere projectombouw tijd en efficiëntere ombouw inclusief de huur van de mobiele ultrafiltratie installaties. Met deze oplossing wordt tevens de kans op productie verlies of stilstand verkleind tot bijna nul.

Ervaring
4 vrachtwagens met ieder een mobiele ultrafiltratie installatdie type UF2880 reden naar onze klant. Opstarten en inregelen door twee gespecialiseerde en zeer kundige service engineers vond plaats in slechts 10 dagen.

Uitspraak van de klant: “De probleemloze implementatie van deze oplossing samen met Logisticon Verhuur heeft ons aangemoedigd om opnieuw een dergelijk project aan te bieden.”

Achterliggende inforatie
Elke mobiele ultrafiltratie installatie type UF2880 bestaat uit 48 parallelle inge dizzer® XL 0,9 MB 60m2 membranen met een totaal geïnstalleerd oppervlak van 2880 m2. De installatie is uitgerust met een voedingspomp, automatisch voorfilter van 300 µm, een buizenflocculator, chemische opslag- en doseersystemen, gezuiverd water buffer, chemisch reinigingssysteem met geïntegreerde verwarmingen, terugspoelpomp en ten slotte een gezuiverd water afvoerpomp. Elke installatie is volledig ontworpen en gebouwd in een CSC-gecertificeerde 40 voet geïsoleerde container en wordt bestuurd met een Siemens S7-PLC-systeem met Scada en datalogging. De ultrafiltratie systemen worden op afstand bestuurd met een master-PLC met behulp van een veilige VPN-gegevensverbinding.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logisticon Water Treatment BV

VERKOOP en VERHUUR van Waterzuiveringen Logisticon Waterbehandeling ontwerpt en bouwt in eigen fabriek complete waterzuivering installaties. Bijvoorbeeld voor de bereiding van drinkwater, proceswater, maar ook voor zuivering van communaal en... Lees meer