Let op uw stoominstallatie in de vakantieperiode

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Let op uw stoominstallatie in de vakantieperiode

Door corona een andere zomer dan anders maar desondanks staat voor veel mensen de vakantie weer voor de deur. Waarschijnlijk dit jaar bestemmingen dichterbij dan anders, maar hopelijk zal het niet afdoen aan het vakantiegevoel. De vakantie is altijd merkbaar op de werkvloer. Tijdelijk zijn minder mensen beschikbaar en moeten de werkzaamheden worden verdeeld. Uiteraard tot u aan de beurt bent, dan mag uw collega weer aan de bak.

Denkt u er alstublieft aan dat uw stoominstallatie geen weet heeft van deze vakantieperikelen. Uw stoominstallatie wil gewoon alle filters gecheckt hebben, onthard water krijgen, zonder zuurstof erin.

Met enkele simpele stappen kunt u uw voedingswater stabiliseren waardoor uw stoomsysteem veilig en optimaal blijft functioneren. Het dagelijks meten van de pH-waarden en de hardheid van uw voedingswater is nodig. Daarnaast moet u de hoeveelheid van het zuurstofbindend middel ook dagelijks meten. Het is van belang de vastgestelde waarden te documenteren. Hierdoor kunt u gemakkelijk afwijkingen en/of patronen over een langere tijdsperiode vaststellen. Tot slot moeten de waarden worden vergeleken en gecontroleerd.

Vraag het gratis e-document aan over waterbehandeling. Nuttige aanwijzingen op een rijtje die u helpen de levensduur van uw stoominstallatie te verlengen.

Wij wensen u een fijne vakantieperiode in goede gezondheid.

Geschreven door

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: * Elektrische Stoomketels * Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren * Thermische Olieketels * Toepassingen voor Clean Steam *... Lees meer