Maakindustrie helpt mee in strijd tegen coronavirus

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Maakindustrie helpt mee in strijd tegen coronavirus

Tijdens deze coronacrisistijd komen hartverwarmende initiatieven tot stand. Een mooi voorbeeld is Project Open Air NL. Dit is een netwerk van een groeiende groep producenten uit de Nederlandse maakindustrie die kennis en productiecapaciteit beschikbaar stellen voor de medische sector in de strijd tegen het coronavirus.

Een deel van de COVID-19-ziekenhuispatiënten heeft kunstmatige beademing nodig. Op plekken waar de pandemie om zich heen grijpt, bestaan echter acute tekorten aan beademingsapparatuur en onderdelen hiervoor. Engineers die zich hebben aangesloten bij Project Open Air NL staan klaar om beademingsapparatuur en onderdelen te produceren die nu hard nodig zijn.

Kennis en slagkracht
Het netwerk stelt zich beschikbaar voor rechtstreekse vragen vanuit de zorg, maar ook voor andere initiatieven. Van alle kanten sluiten bedrijven, universiteiten en zorginstellingen zich aan en de eerste projecten lopen al. Maar door de toenemende vraag naar engineering- en productiecapaciteit, kunnen ze nog meer kennis en slagkracht gebruiken. Ben jij engineer of heb je een bedrijf met potentieel relevante productiecapaciteit? Sluit je aan bij Project Open Air NL. Daarnaast zoeken ze nog de volgende specialisten:

– Projectleider Crowd Funding; voor het managen van de crowdfunding campagne op OnePlanetCrowd
– PR Manager; voor beheer media- en perscontacten?
– Legal support; aansprakelijkheidsrecht
– Financieel-/boekhoudkundige ondersteunin

Help mee
De vrijwilligers van Project Open Air NL zijn al ver. In krap twee weken tijd is een indrukwekkend netwerk opgebouwd, zijn technische ontwerpen getest en staan meerdere professionele producenten in Nederland zo goed als startklaar. Menskracht alleen is echter niet genoeg. Er is per direct € 100.000 werkbudget nodig, voor grondstoffen, test- en ontwikkelprocessen en het starten van de productie. Daarom deze oproep:

Doneer nu via de crowdfunding campagne en draag bij aan de productie van kritische medische apparatuur voor de behandeling van Covid-19 patiënten.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Maakindustrie helpt mee in strijd tegen coronavirus

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer