Maatwerk voor het reinigen van filters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Maatwerk voor het reinigen van filters

Afhankelijk van het specifieke type filter selecteren wij de juiste reinigingstechniek. De verschillende reinigingsmethoden zijn onafhankelijk van het merk noch type filter. Het algemene doel van de reiniging is besparing op uw onderhoud zonder in te boeten op kwaliteit. Wij verzorgen voor u ook het volledig demonteren en (na reiniging) het opnieuw monteren van uw complete filterbundels.

Indien gewenst onderwerpen we uw filters aan een strenge controle via ‘bubble point’ of een uiterst secure gewichtsmeting. Met deze metingen stellen we de exacte graad van zuiverheid vast. Uiteraard ontvangt u hiervan de bijhorende rapporten.

Welke filters reinigen wij? We geven graag enkele voorbeelden:

– Meltfilters vervuild met polymeren ondergaan een thermische reiniging gecombineerd met het verwijderen van beschadigde mesh, het opzuiveren van de kaarsen/drager en het plaatsen van nieuwe zeven.
– Mesh-Packs, Wired Mesh, vervuild met polymeren (derivaten) worden na de thermische behandeling vaak ultrasoon nabehandeld zodat deze weer als nieuw hergebruikt kunnen worden.
– Op metalen oliefilters passen we ultrasone reiniging toe. Na deze behandeling kan u de filter perfect terug met een hoge performance inzetten, en dit aan een uiterst bescheiden kostprijs.
– Gesinterde filterkaarsen (RVS, FE, ALLOY)
– Andere soorten filters: lasrookfilters, roetfilters, stoffilters, filterplaten, filterhouders, filterstacks, cycloonfilters, patroonfilters, demisters, maagfilters, kaarsfilters, filterschijven, screens, metaalgaasfilters, duplex filters, stoomfilters, gasfilters, elektrostatische filters, ATEX filters, cassettefilters, hotmelt filters, persluchtfilters, microfilters, turbinefilters,….

Meer weten? Neem zeker een kijkje op onze website.

Geschreven door

Thermo-Clean Heusden-Zolder NV

De Thermo-Clean Groep: De oplossing voor uw reinigingsprobleem. Het reinigen van machineonderdelen en hulpstukken met organische vervuilingen zoals verf, kunststof, rubber, voedingsrestanten, oliën en vetten is werk voor specialisten. Sinds... Lees meer