Maintenance en Worksafe ­Gorinchem 2022

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Maintenance en Worksafe ­Gorinchem 2022

Op 12, 13 & 14 april 2022 worden in de Evenementenhal Gorinchem de beurzen Maintenance en Worksafe gehouden. Ruim 125 deelnemers tonen hier de nieuwste onderhoudstechnologieën en de laatste inzichten rond veilig en gezond werken.

Tekst: Easyfairs | Fotografie: Easyfairs

De synergie tussen onderhoud en veiligheid is evident, dus een beurscombinatie lag voor de hand. “We spelen hiermee in op een van de grootste uitdagingen in de hele industrie: het verbeteren van de veiligheid tijdens de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden”, zegt Ilse van der Ham, accountmanager Industrial bij beursorganisator Easyfairs. “Het een grijpt in het ander.”

Tweede editie

Het wordt de tweede editie van Maintenance, die voor het eerst in 2018 werd georganiseerd, terwijl Worksafe voor het eerst in Nederland doorgang vindt. Het beursconcept is intussen verder doorontwikkeld. “Zo hebben we niet één maar twee theaters waar kennisoverdracht plaatsvindt en hebben we met de exposanten Avanas, Sioen, Beta Industrials en Rox een modeshow met Persoonlijke Beschermingsmiddelen bedacht”, zegt Van der Ham.

Article image of: Maintenance en Worksafe ­Gorinchem 2022
Article image of: Maintenance en Worksafe ­Gorinchem 2022

Minicongres

Het expositieprogramma omvat instrumentatie, asset management en field services, persoonlijke beschermingsmiddelen, software, rampenpreventie en -bestrijding, industriële onderhoudstechnologieën en explosieveiligheid. Het vrij toegankelijke kennisprogramma is vooral praktisch ingevuld. Zo organiseert NVDO een minicongres over de rol van veiligheid binnen onderhoud. Er wordt ingezoomd op het efficiënter en veiliger uitvoeren van werkzaamheden en op hoe standaardroutines doorbroken kunnen worden.

Daarbij gaat niet vaak niet om technische oplossingen, maar juist om hoe mensen daarmee omgaan en om hoe zo’n technische oplossing aansluit op de organisatie- en managementstructuur en de productieomgeving. Andere topics van het kennisprogramma zijn: Duurzaam Assetmanagement, Fysieke belasting in Onderhoud en TOP werken, Efficiënte trainingen, de inzet van drones voor installatiebeheer en de betekenis van de Metaverse voor de industrie.
Het volledige programma staat op de website van beide beurzen: www.maintenance-gorinchem.com & www.worksafe.nl.

Pitch & Demo Area

Als aanvulling op het kennisprogramma geven leveranciers hun visie op de onderwerpen die daar aan bod komen in de speciaal ingerichte Pitch & Demo Area. In dit beurstheater geven exposanten korte lezingen en demonstraties. Deelnemende exposanten zijn Sigga, Total Safety, IVOB-opleidingen, SOA People, Ultimo, Connata, Sioen en TOP Management. De korte toespraakjes gaan in op het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van medewerkers, op de fabriek van de toekomst en op techniek die bijdraagt aan een veiligere en efficiëntere werkomgeving.

________________________________________________

NB: Maintenance en Worksafe Gorinchem zijn toegankelijk zonder Coronacheck. Mondkapje en 1,5 meter afstand houden zijn niet nodig.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark