Maintenance | Worksafe | M+R: onderhoud en veiligheid in één

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
10 maart 2023
Article image of: Maintenance | Worksafe | M+R: onderhoud en veiligheid in één

Antwerp Expo opent op 22 en 23 maart 2023 de poorten voor de ­gecombineerde, industriële vakbeurzen Maintenance voor de onderhoudssector, Worksafe voor veiligheid in de productie en M+R voor meet- en regeltechniek. Met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen, zoals de inzet van drones voor onderhoudswerkzaamheden.

Tekst: Redactie MB Maintenance | Fotografie: Foodnote

De vakbeurzen Maintenance, Worksafe en M+R bedienen met meer dan 250 exposanten alle industriële takken van sport. Hierbij ligt de focus op productiegericht onderhoud, meet- en regeltechnieken, procesinstrumentatie en hands-on oplossingen om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Wie op zoek is naar nieuwe ontwikkelingen kan zich onder meer oriënteren op de mogelijkheden van digitalisering, Industrie 4.0, slim onderhoud, en procesmonitoring als ‘Overall Equipment Effectiveness’. OEE is een in Japan ontwikkelde methode om op basis van meet­resultaten de efficiëntie van productie-installaties te bewaken en te verbeteren.

BEMAS Innovation Award

Wie zich snel op de hoogte wil stellen van de topinnovaties tijdens deze beurstweedaagse, bezoekt de innovatiegallerij waar ruim twintig vernieuwende technologiën en oplossingen te zien zijn. Gemak dient de mens, daarom wordt er een Innovation Tour georganiseerd. Tijdens deze rondleiding worden bezoekers bijgepraat door standhouders over de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. Naast een vakjury kan ook het publiek weer meestemmen over de beste inno­vaties. De winnaars worden bekend gemaakt bij de uitreiking van de BEMAS Innovation Award tijdens de ‘Afterwork drink’ op woensdagavond. Dit netwerkmoment wordt opgeluisterd met live entertainment en muziek. Ook organiseert BEMAS, de sectorfederatie voor onderhoud, op 22 maart de verkiezing ‘Technical Team of the Year’ – een kans om te leren van best practices en ervaringen van collega’s.

Live drone-inpecties

Onderhoudsdrones zijn een recente ontwikkeling in de onderhoudssector en de resultaten van proefprojecten zijn veel belovend. De vliegtuigjes zijn live in actie te zien in de ‘Smart Maintenance Zone’, mogelijk gemaakt door SkyeBase, een dienstverlener in drone-inspecties. De toepassingen van drones worden hier getoond voor verschilllende toepassingen. Nog zo’n doorbraakontwikkeling: Virtual en Augmented Reality. Hier is Acta het gastbedrijf. De opleider in techniek en automatisering zal het publiek op de hoogte brengen van de laatste mogelijkheden op VR- en AR-gebied. Zowel VR als AR laten een wereld zien die er niet is. Verschil is dat de gebruiker bij Virtual Reality een volledige 3D-omgeving ervaart, terwijl er bij Augmented Reality een virtuele 3D-laag op over de omgeving komt te liggen.

Masterclasses

De Masterclasses zijn terug van weggeweest. Deze beknopte sessies zijn opgezet om snel vakkennis bij te spijkeren. Thema’s die aan bod komen zijn: trends en innovaties in proces­analysetechnologie, energietransitie en optimalisatie van processen, vernieuwing in PLC-besturingen, metingen van debiet, druk, niveau en temperatuur en gasdetectie.

________________________________________________

Article image of: Maintenance | Worksafe | M+R: onderhoud en veiligheid in één

Maintenance | ­Worksafe | M+R

Plaats: Antwerp Expo
Data: 22 en 23 maart 2023
Tijden: 10:00-18:00 uur, op 22 maart naborrelen tot 20:00 uur
Tickets: gratis via www.maintenance-expo.be
Meer info: www.maintenance-expo.be |www.mr-expo.be

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark