Monitoring en lekdetectie: Flexim Ultrasone clamp-on flowmeting

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Monitoring en lekdetectie: Flexim Ultrasone clamp-on flowmeting

Clamp-on ultrasone flowmeters van Flexim worden gebruikt in drinkwaternetwerken om de waterbalans te kunnen berekenen en lekken te detecteren. Daarbij worden zones gecreëerd ( ook wel District Metered Areas – DMA’s genoemd ) om zo alle stromen die de zone binnenkomen en verlaten te kunnen monitoren. Met aanvullende kennis van het consumptiegedrag, zowel van huishoudens als bedrijven, in de zone kan de waterleverancier gebieden met lekkages identificeren.

Naast monitoren en lekdetectie is de temperatuurbewaking heel belangrijk om een goede waterkwaliteit te garanderen. Bacteriële groei in drinkwaternetwerken neemt namelijk toe bij toenemende temperaturen. Vooral waar stroomsnelheden laag zijn, vormen hogere watertemperaturen een hygiënisch risico.

Flexim is de eerste die een nauwkeurige clamp-on temperatuurmeting aanbiedt op basis van ultrasone technologie. Nu kunnen waterleveranciers de volumestroom, snelheid en temperatuur bewaken met één ultrasone clamp-on flowmeter .

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Gefran Benelux

Gefran Benelux, werkt met 2 divisies en is werkzaam in de meeste industriële markten en applicaties. De GEFRAN divisie, actief in de BeNeLux, verdeelt de eigen Gefran producten : *... Lees meer