Mourik twee jaar verzuimongevalvrij

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
31 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Mourik twee jaar verzuimongevalvrij

In september 2019 kreeg Raymonde Wagemaker, algemeen directeur Mourik Industry, een award voor twee jaar verzuimongevalvrij werken binnen heel Mourik Industry wereldwijd. Hij ontving de prijs van Kees Jan Mourik, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Mourik.

Twee jaar verzuimongevalvrij werken houdt in dat Mourik Industry, nationaal en internationaal, gewerkt heeft zonder dat iemand als gevolg van een veiligheidsincident op het werk, (langdurig) thuis heeft moeten blijven. Mourik heeft in die twee jaar mondiaal meer dan 6 miljoen veilige mensuren gewerkt.

Kees Jan Mourik: “Twee jaar klinkt misschien als niet zoveel, maar het gaat wel om alle Mourik Industry vestigingen en locaties wereldwijd. We doen er met z’n allen alles aan om zo veilig mogelijk te werken en dan is het fijn als je zulke mijlpalen kunt vieren. Een prachtige prestatie waar we met z’n allen bijzonder trots op zijn.”

Mourik investeert echt in veiligheid. ‘Iedereen aan het einde van de werkdag weer veilig naar huis’ is het uitgangspunt. Daarvoor heeft Mourik een samenhangend pakket aan veiligheidsinitiatieven gebundeld in het programma S@M, Safety At Mourik. Het programma Just S@M is ontwikkeld door en voor de medewerkers.

De grondslag is positief, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de jaarlijkse veiligheidsvieringen op locaties bij verzuimongevalvrij jaren. Ook organiseert Mourik elk jaar een veiligheidsdag, wereldwijd, voor alle medewerkers. In 2019 stond die dag in het teken van de tien essentiële veiligheidsregels van Mourik.

Geschreven door

Mourik Industry

Mechanisch, cleaning, civiel en catalyst-werk, maar ook maatwerk processystemen en onderhoud: Mourik is uw multidisciplinaire aannemer in de industrie. Al meer dan 50 jaar werken we wereldwijd onder andere aan... Lees meer