Niet-invasieve stoommeting in explosiegevaarlijke omgeving

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Niet-invasieve stoommeting in explosiegevaarlijke omgeving
Article image of: Niet-invasieve stoommeting in explosiegevaarlijke omgeving

Met Fluxus st presenteert FLEXIM wereld’s enige clamp-on ultrasone flowmeter voor stoom. Vanaf nu is de Fluxus st ook beschikbaar voor explosive gevaarlijke omgeving. Zowel de stationare als draagbare transmitters zijn ATEX-/IECEx-gecertificeerd voor zone 2, en de transducers zelfs voor zone 1.

FLEXIM biedt twee complementaire niet-invasieve oplossingen voor lage temperatuur als ook voor hoge temperatuur stoom flowmetingen.

De Fluxus st versie allereerst kan zowel volume- en massaflowmetingen verzorgen van verzadigde en oververhitte stoom tot een temperatuur tot 180 °C. Fluxus st werkt volgens het ultrasone looptijdsverschil meetprincipe. Vanwege de geweldige meetdynamiek en de hoge gevoeligheid ook bij lage stromingssnelheden, is het niet meer nodig om het leidingnetwerk te openen voor de montage en/of het leidingwerk te reduceren om een minimum doorstromingssnelheid voor het meetprincipe te verkrijgen. Bovendien heb je hierdoor geen drukverlies.

Daarnaast breidt Fluxus st ht de ‘cross-correlation’ technologie het applicatiegebied voor stoomtoepassingen verder uit in combinatie met FLEXIM’s gepatenteerde WaveInjector-technologie voor de montage van de ultrasone sensoren tot wel 400 °C.
Voor draagbare applicaties biedt de nieuwe en veelzijdige Fluxus g608 ST een oplossing voor het meten van stoom in explosie-gevaarlijk gebied. Naast stoom kan deze alleskunner ook vloeistof, gassen, gecomprimeerde lucht en thermische energie meten.

Geschreven door

Flexim Instruments Benelux BV

Flexim GmbH Berlijn, is in 1990 opgericht door vier afgestudeerden van de Berlijnse Humboldt Universiteit en de Universiteit Rostock, ontwikkelt en produceert ultrasone clamp-on debietmeters en in-line procesanalysers. De hoge... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer