Nieuw: handpalmschakelaars met een ergonomisch ontwerp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuw: handpalmschakelaars met een ergonomisch ontwerp

AXIS & Stuifmeel introduceert LP9 handpalmschakelaars met een ergonomisch ontwerp. De schakelaars beschikken over een groot bedieningsoppervlak voor eenvoudige bediening met de hand, elleboog of voet.
Onmiddellijke bediening van machines en apparatuur, zelfs als de bediener de handen vol heeft. Dit maakt de schakelaars uitermate geschikt voor machinestops en directe servicebedieningstoepassingen.

Deze nieuwe serie is opgesplitst in twee versies: de eerste versie betreft een kortstondige paddestoel, beschikbaar in twee kleurstellingen. De tweede schakelaar uit deze serie bestaat uit een noodpaddestoel type “pull-to-release”, deze is beschikbaar in één kleurstelling.
De LP9-palmschakelaars zijn gemaakt van thermo plastic en zijn zeer slagvast. Dankzij de hoge berschermingsgraad IP 65 zijn de schakelaars bijzonder geschikt voor installatie onder de meest uitdagende omstandigheden. Ze worden op grote schaal gebruikt in uiteenlopende toepassingen, Denk hierbij aan een noodstop voor roltrappen, deur bediening, gebruik bij voetgangersoversteekplaatsen voor mindervaliden, en meer.

De contactelementen worden vastgeklikt in het deksel dat met 4 schroeven aan de basis wordt bevestigd.
Het bedieningsstation is voorzien van 6 kabel ingangen: 1 type M20/PG13,5 aan elke zijde en 2 type M16/PG11 op de sokkel. De kabel ingangen zijn “knockout”-uitvoeringen en kunnen worden geopend door tijdens de installatie de desbetreffende tabs open te breken.

Geschreven door

AXIS & Stuifmeel BV

In AXIS & Stuifmeel is meer dan 100 jaar kennis en ervaring gebundeld. Het leveringsprogramma is gebaseerd op een vijftal techno-logische pijlers, te weten Aandrijftechniek, Lineairtechniek, Motion Control, Magneet- &... Lees meer