Nieuw wervelstroom platform voor buis- en plaatinspecties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuw wervelstroom platform voor buis- en plaatinspecties

De Looper NDO biedt met de exclusieve vertegenwoordiging van SG-NDT, een breed assortiment aan apparatuur, probes, encoders en accessoires voor geavanceerde wervelstroominspecties. SG-NDT is weliswaar een nieuwe naam in de markt, maar met veel EC kennis. SG-NDT werd ruim 5 jaar geleden opgericht door twee oud medewerkers van R/D Tech en heeft een compleet nieuw multi frequentie en multi kanaals EC platform ontwikkelt en op de markt gebracht. Dit platform combineert alle belangrijke elektromagnetische technieken in één instrument, te weten; conventioneel wervelstroom (ECT), flux-lekkage (FLT), remote- en near field (RFT, NFT), Eddy current array ECA; RFEC Array, FLT Array etc. en is uit te breiden met modules voor o.a. tube-, corrosie-, las- en surface inspecties. Het standaard instrument heeft een 24-bits A/D conversie (auto-balancing) en 8 input Coil kanalen (128 met multiplexer) en 16 inputs met de dual probe module.

Naast het platform is een brede range aan standaard en custom probes, pigs en array probes leverbaar en is het instrument zelfs als OEM product met eigen branding (logo, kleur) verkrijgbaar.

Toepassingen
Geavanceerde ECT multi-techniek inspectie van onder andere:
•Heat exchangers
•Condensatoren
•Air conditioners
•Buizen (inwendig & uitwendige inspecties)
•Platen
•Lasnaden (oppervlaktefouten)
Software voor geautomatiseerde analyses
De standaard softwarepakketten, waaronder Multiview® en eigen SG-NDT software, bevatten alle functies om snel en gemakkelijk Eddy current inspectiedata te analyseren, te beoordelen en te rapporteren. Denk aan buisgeometrie analyse, dat automatisch steunplaten en buisstructuur detecteert, geavanceerde algoritmen om defecten op te sporen, te classificeren en positioneren. Verder biedt de software ondersteuning voor diverse bestandsindelingen die afkomstig zijn van inspecties die zijn uitgevoerd met array- of spoelprobes.

Bekijk de volledige specificaties van de S2 G2-800 en onze andere oplossingen, software en randapparatuur op onze website: www.delooperndo.com.

Nieuwsgierig naar hét nieuwe wervelstroomplatform van SG-NDT? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Geschreven door

De Looper NDO

De Looper NDO is opgericht in 1982. Onze dienstverlening bestaat uit het verkopen van gebruiks- en verbruiksartikelen, chemicaliën en apparatuur ten behoeve van Niet-destructief onderzoek(NDT). Met name voor artikelen en... Lees meer