Nieuwe energieopslagmedia: veel nieuwe oplossingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe energieopslagmedia: veel nieuwe oplossingen

Power to Heat – wie kent dit onderwerp niet, dat gaat over het opslaan van overtollige energie uit hernieuwbare energiebronnen in warmte. Maar wat zijn de huidige ontwikkelingen? Zijn er veranderingen in de markt?

Ja, ze bestaan. Naast Power to Heat hebben we het ook over Power to X. Hier staat de X voor alle andere opties, waar je tijdelijk energie kunt opslaan. De mogelijkheden om energie op te slaan in gas, in batterijen en in pompinstallaties zijn al bekend. Een andere optie is om elektriciteit om te zetten in stoom met Power to Steam. Maar er zijn ook eerste ideeën om overtollige energie op te slaan in een speciaal beton of om de energie op te slaan in gesmolten zout. Vooral deze lijken toe te nemen, omdat zout niet verdampt zoals water en op temperaturen van meer dan 600°C kan worden gebracht. In verband met de energiedichtheid van zout en de hoge temperaturen kan extreem veel energie worden opgeslagen.

Energieterugwinning vindt plaats via turbines. Het zout verdampt water en drijft een turbine aan, die op zijn beurt elektriciteit produceert.

Schniewindt is een specialist en wereldwijde marktleider op vele gebieden van elektrische verwarmingstechnologie. Als fabrikant van buisvormige verwarmingselementen, circulatieverwarmers of zoutverwarmingssystemen, helpen we u graag bij het oplossen van uw opslagproblemen.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven specialist in electrische tracing, verwarmingselementen, doorstroom-,luchtheaters, ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50 jaar totaaloplossingen voor regelbare warmtevoorziening voor... Lees meer