Nieuwe generatie Bornemann schroefspindelpompen op WoTS

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
13 september 2022
Article image of: Nieuwe generatie Bornemann schroefspindelpompen op WoTS

Op de WoTS vakbeurs introduceerde Spin Pompen de Bornemann SLH-5G, de nieuwste generatie hygiënische schroefspindelpompen. De SLH-5G is ontwikkeld om nog verder op de wensen van de voedingsindustrie aan te sluiten.

15 jaar marktkennis
“Als pionier en marktleider op het gebied van schroefspindelpompen heeft Bornemann de afgelopen 15 jaar een unieke hoeveelheid kennis opgedaan over de toepassing van dit pompprincipe in hygiënische processen”, legt Dick Kieneker van Spin Pompen uit.

“In combinatie met een uitgebreid research-traject heeft deze jarenlange ervaring tot een prachtig eindresultaat geleid. Naast het hoogste niveau van hygiëne en betrouwbaarheid, waar de 4G-serie zich al mee onderscheidde, biedt de SLH-5G een duurzamer ontwerp, een voor een schroefspindelpomp ongekend rendement en belangrijke voordelen qua onderhoud en flexibiliteit”, voegt de Sales Manager toe.

Grotere capaciteit
Het geoptimaliseerde ontwerp van zowel de spindels als de zuigaansluiting en de vernieuwde lagerstoel zorgen voor een nog hogere opbrengst per rotatie. “Bij een vergelijkbare bouwgrootte heeft de nieuwe Bornemann pomp een tot wel 25% grotere capaciteit dan schroefspindelpompen van andere merken”, aldus Kieneker.

Door gebruik te maken van minder onderdelen en meer RVS gietdelen is het de fabrikant bovendien gelukt om met de SLH-5G een duurzamere schroefspindelpomp met minder gewicht en hierdoor een aantrekkelijke prijsstelling op de markt te brengen.

Eenvoudig onderhoud
Het slimme gepatenteerde design van de spindelsynchronisatie zorgt ervoor dat de lagerstoel nooit geopend hoeft te worden voor het afstellen van de timing van de spindels.

Ook het lagere gewicht van de pomp, het gebruik van standaardcomponenten in de lagerstoel en de nieuwe optionele full cartridge mechanical seals maken het onderhoud beduidend sneller en eenvoudiger.

Gebruiksflexibiliteit
De nieuwe SLH-5G twin screw pomp van Bornemann biedt standaard een unieke keuze aan spindeltypes waardoor zelfs voor de meest complexe toepassingen een bewezen spindelontwerp geboden wordt. Denk hierbij aan zeer kwetsbare of shear-gevoelige producten of aan applicaties met een heel hoge capaciteit of druk.

Dankzij de nieuwe full cartridge mechanical seals kunnen bovendien de meest agressieve media probleemloos verpompt worden.

Uitwisselbaarheid
De SLH-5G schroefspindelpomp is geschikt voor een maximale druk van 25 bar en biedt een maximale capaciteit van maar liefst 350 m³/uur. Hij wordt standaard geleverd met hygiënisch frame.

De nieuwe pomp vervangt de SLH-4G en SLH-4U schroefspindelpompen. Hij is volledig uitwisselbaar met zowel deze 2 pomptypes van de 4-de generatie als met de Bornemann pompen van de derde generatie (SLH-xxx/SLH-3G).

Ontdek de nieuwe SLH-5G icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark