Nieuwe TopWorx discrete klepstandsteller voor noodstop

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
37 bekeken 17 januari 2023
Article image of: Nieuwe TopWorx discrete klepstandsteller voor noodstop

TopWorx DX Partial Stroke Test met HART 7 biedt gedetailleerde gegevens en diagnostische informatie over de afsluiter om voorspellend onderhoud en een betrouwbare werking mogelijk te maken.

Emerson introduceert de TopWorx Emergency Shutdown Discrete Valve Controller DX PST met HART 7. Deze klepstandstellers leveren waardevolle afsluitergegevens en diagnostische informatie, die de digitale transformatie van procestoepassingen mogelijk maken. De nieuwe DX PST kan naadloos worden geïntegreerd met bestaande kleppen en regelsystemen, waardoor operators toegang krijgen tot kritische afsluitergegevens, trends en diagnostische informatie die kan worden gebruikt om onderhoud te voorspellen en te plannen.

De gedeeltelijke slagtest (partial stroke test) van de DX PST ondersteunt de betrouwbare werking van het systeem zonder dat het proces hoeft te worden stilgelegd. Deze veiligheidsfunctie bevestigt dat de afsluiter volledig het proces sluit en stopt bij detectie van een noodsituatie. De test wordt eenvoudig geactiveerd door op de lokale PST-knop te drukken en vereist geen extra apparatuur. Om een kritieke storing te voorkomen in het geval van een procesverstoring, zal de unit de test negeren om een noodstop (ESD) uit te voeren.

De adaptieve DX PST is gecertificeerd voor gebruik in zware en gevaarlijke toepassingen en is ontworpen om de integriteit van kleppen/afsluiters te waarborgen. Dit verhoogt op zijn beurt de algehele veiligheid en beschikbaarheid van installaties in olie- en gasbedrijven, raffinaderijen, chemische, industriële energie- en mijnbouwtoepassingen. “De digitale transformatie van de procesindustrie maakt operaties steeds veiliger en productiever”, aldus Prayag Vatsraj, Global product manager bij Emerson’s Switchbox. “De DX PST met HART 7 ondersteunt de digitale transformatie door betrouwbare gegevens te leveren die waardevolle inzichten bieden in de conditie van kleppen waardoor de systeemintegriteit wordt gewaarborgd zonder het proces stil te leggen”

Het HART-protocol, waarvan de specificaties worden geleverd door de FieldComm Group, biedt een extra informatielaag die ervoor zorgt dat gegevens, trends en diagnostische informatie worden gecontroleerd en gekoppeld aan het Industrial Internet of Things. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om onderhoud effectief te voorspellen en in te plannen.

De DX PST is geschikt voor veiligheidsintegriteitsniveau 3 (SIL 3) en is beschikbaar met een geïntegreerde 2oo2 of 2oo3 magneetventielredundantie wanneer gecombineerd met het ASCO Series Advanced Redundant Control System (ARCS) om de veiligheid verder te verbeteren én open terminals die een extra druktransmitter samen met twee drukschakelaars mogelijk maken. De discrete klepbesturing biedt eenvoudige lokale en kalibratie op afstand.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in de V.S., St. Louis, Missouri, is een mondiaal technologie- en engineeringsbedrijf met innovatieve oplossingen aan klanten in industriële, commerciële en residentiële markten. De BU Emerson... Lees meer