Nieuwe zelfregulerende verwarmingselementen hoge temperatuur

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe zelfregulerende verwarmingselementen hoge temperatuur

De zelfregelende verwarmingselementen ELSR-SH en ELSR-SHH zijn ontworpen voor hoge temperaturen tot 250°C in industriële toepassingen.

Ze zijn ook goedgekeurd voor gebruik in explosie gevaarlijke omgevingen en zijn bestand tegen agressieve chemicaliën, olie en brandstof.

De ELSR (eEtherm-zelfregulerende) verwarmingskabel kan worden gebruikt voor vorstbescherming en voor het handhaven van constante temperaturen op vaten, leidingen, kleppen, enz. Met uitzondering van de aansluitingen kan de verwarmingskabel worden ondergedompeld in vloeistoffen. Indien gebruikt in een agressieve omgeving (de chemische of petrochemische industrie), laten we de verwarmingskabel achter met een speciale chemisch resistente buitenmantel (fluorpolymeer).

De matrix is ​​het belangrijkste kwaliteitsaspect voor zelfregulerende verwarmingskabels. Om de grootst mogelijke invloed op dit productieproces te kunnen uitoefenen, vervaardigen wij zelf het granulaat voor de matrix. Als gevolg hiervan is Eltherm een ​​van de beste fabrikanten van zelfregulerende verwarmingskabels ter wereld. Dit wordt ook beïnvloed door de speciale voorbehandeling van de componenten en onze jarenlange ervaring met deze parameters. We kunnen daarom een ​​constante hoge kwaliteit garanderen.

Innovatieve aansluiting en voeding – El-Clic – Eén systeem voor alle toepassingen. Het maakt niet uit of u een zelfregulerende verwarmingskabel (types ELSR-N, -LS of -W) wilt aansluiten op de voeding, u hebt een Tee-splice nodig, u wilt twee of drie zelfregulerende verwarmingskabels met vermogen, sluit u gewoon twee of drie zelfregulerende verwarmingskabels aan op elkaar, met het innovatieve snelle verbindingssysteem El-Clic van Eltherm heeft u de perfecte oplossing.

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven specialist in electrische tracing, verwarmingselementen, doorstroom-,luchtheaters, ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50 jaar totaaloplossingen voor regelbare warmtevoorziening voor... Lees meer