Omnidirectionele (Ex) signalering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Omnidirectionele (Ex) signalering
Article image of: Omnidirectionele (Ex) signalering

Gecombineerde optische-/akoestische signaleringen voor toepassing in explosieveilige- of extreme industriële omgevingen, zijn niet nieuw. In de traditionele uitvoering bestond de signalering veelal uit aan de ene kant een optische signalering en aan de andere kant een hoorn. Deze hoorn verspreidt het geluid gericht naar de ene zijde en de optische signalering is in de exact tegenovergesteld richting gericht. In de meeste toepassingen is het gewenst dat zowel het optische als akoestische signaal in dezelfde richting waarneembaar zijn. Met de nieuwe unieke omnidirectionele (Ex) signalering van E2S is dit mogelijk gemaakt.

Dankzij de omnidirectionele hoorn, wordt het geluid 360º in alle richtingen gestuurd. Hierdoor wordt het optische signaal optimaal verspreid, waardoor het overal in de ruimte uitstekend hoorbaar is.

Karakteristieken:
– Behuizing: LM6 aluminium, RVS 316L en GRP
– Optische signaalgever met multifunctionele LED of xenon (5J)
– Omnidirectionele akoestische signaalgever tot 115 dB @ 1 m
– Aantal toonsoorten: 32 tot max. 45 (3 of 4 stages)
– Beschikbare spanningen: 12/24/48V DC en 115/230V AC
– Beschermingsgraad: IP66/67
– Leverbaar in niet-Ex en Ex (IECEx & ATEX zone 1, 2, 21 & 22, of UL/cULs approved for Class I Div 2 and Class II Div 2) uitvoering
– Automatische synchronisatie met andere E2S optische en akoestische signaalgevers

geschreven door

Gunneman BV

Gunneman BV bestaat ruim 60 jaar en heeft zich ontwikkeld tot specialistisch importeur op het gebied van industriële verlichting, signalering en industriële behuizingen & kabelwartels voor zowel onshore als offshore... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer