Online schroeftransporteur-tool ook populair bij technische dienst

icon.highlightedarticle.dark Gereedschappen
8 april 2024
Online tool Sisca
Online tool Sisca | Foto: Van Beek Schroeftransport

Schroeftransporteurs configureren met Sisca, de online tool van Van Beek, blijkt ook interessant voor ­onderhoudsmanagers. Bij nieuwbouw en aanpassing van proceslijnen hebben niet alleen eindgebruikers en system-integrators baat bij de ‘online engineer’ maar ook de technische dienst, ziet Van Beek.

tk1

Sisca, de online configuratietool van Van Beek waarmee gebruikers zelf schroeftransporteurs kunnen samenstellen, wordt boven verwachting vaak gebruikt, ziet directeur Perry Verberne van Van Beek Schroeftransport.

“We zien veel gebruikers die de optie ‘vrij configureren’ kiezen, om in de voorfase van een project te weten te komen welke technische specificaties én kosten hierbij komen kijken. Wekelijks zijn dat er tientallen, waar we overigens niets van loggen.”

“Een groot aantal via ­Sisca geregistreerde projecten heeft te ­maken met onderhoud”
Directeur Perry Verberne van Van Beek Schroeftransport

“Al onze klanten kunnen met een inlogcode gebruik maken van extra features en bijvoorbeeld verschillende configuraties opslaan of direct een offerte en 3D-tekening opvragen. Ze komen regelmatig terug en zo komen ook veel nieuwe klanten naar ons toe.”

Technische dienst rekent mee

Een groot aantal via Sisca geregistreerde projecten heeft te maken met onderhoud, licht Verberne toe.

“Bedrijven voeren veranderingen door in hun productieproces. Er is dan een aangepast intern transport nodig. Doorgaans ligt dat op het bordje van de technische dienst. Als je gaat schuiven met de lay-out van een fabriek, heeft dat altijd gevolgen voor het schroeftransport, want dat is immers de schakel tussen de procesinstallaties. De in gebruik zijnde transportschroeven moeten wat langer of korter en misschien wel helemaal worden vervangen. Met een configuratie in Sisca weet de technische dienst dan snel waar ze aan toe is, zodat ze de investeringskosten voor het management op een rij kan zetten.”

Perry Verberne, directeur van Van Beek, noemt de populariteit van ‘online engineer’ Sisca boven verwachting groot
Perry Verberne, directeur van Van Beek, noemt de populariteit van ‘online engineer’ Sisca boven verwachting groot | foto:Marco Vellinga
tk2

Doorlopend beschikbaar

De 24/7 beschikbaarheid van de online tool biedt veel toegevoegde waarde. Sisca is in dat opzicht echt een gemaksinstrument”, zegt Verberne.

“Het geeft snel inzicht en een prijs. Ook al is het vernieuwen van een proces en het vervangen van schroeftransport geen kwestie van spoed – de fabriek ligt niet stil – toch is de continue beschikbaarheid handig. Via Sisca kan de maintenance afdeling in de loop van een project steeds de configuratie bijstellen naar nieuwe inzichten. En we zien dat er op de meest vreemde momenten wordt ingelogd. Veel onderhoudsploegen werken nu eenmaal ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend. En Sisca kent geen tijdzones. Dat is het extraatje, want ’s nachts vanuit de VS met een van onze sales engineers bellen is niet mogelijk en nu kan zo’n bedrijf dag én nacht bij ons terecht.”

“We zien dat er op de meest vreemde momenten wordt ingelogd. Veel onderhoudsploegen werken nu eenmaal ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend. En Sisca kent geen tijdzones”
Perry Verberne

Opties aan en uit zetten

Ook het ATEX-proof maken van installaties is via Sisca mogelijk. Verberne: “Bij het maken van een configuratie zet je gewoon het vinkje aan. De specificaties en meerkosten komen dan in beeld. Zo kun je in Sisca op tal van verschillende opties uitproberen, ook met de upgrade van bijvoorbeeld staal naar rvs.”

Vervangende onderdelen

Sisca is niet ingericht op het aanvragen van vervangende losse onderdelen. Dat loopt via de service & aftersalesafdeling van Van Beek. Wel onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid om op termijn ook daar een onlineomgeving voor te creëren.

“Het onderhoudsteam van het bedrijf kan dat nu weliswaar eenvoudig met één telefoontje of e-mailtje doen, maar we zien aan het succes van Sisca hoeveel waarde de 24/7 beschikbaarheid van online toevoegt.”

tk3

Schroeftransporteurs online configureren: hoe werkt het?

Online tool Sisca biedt een keuzemenu waarin de gebruiker de specificaties van de gewenste schroeftransporteur kan invullen. Denk aan:

  • model (koker, trog of omega)
  • uitvoering (keuze uit drie soorten materiaal)
  • lengte
  • werkhoek
  • doseercapaciteit
  • temperatuur
  • producteigenschappen (viscositeit, stortgewicht, ATEX, enz.).

Sisca selecteert daarbij zelf de diameter en het aandrijfvermogen van de transportschroef.

Gebruikers kunnen meerdere projecten aanmaken, mochten ze voor hun project verschillende schroeftransporteurs nodig hebben. Verder is het mogelijk de machine een RAL-kleur mee te geven in de huisstijl van het bedrijf.

In beeld verschijnt intussen doorlopend de voor al deze specificaties geldende totaalprijs en de levertijd van de schroeftransporteur. Elke wijziging heeft effect op de prijs.

De transportschroef in omega-uitvoering, van boven te openen en dus makkelijker te reinigen, valt bijvoorbeeld duurder uit. Als de configuratie is afgerond, maakt Sisca een projectdossier aan van de transporteur.

Tot slot kan de gebruiker binnen één uur een offerte en een gerenderde 3D-tekening van de ­geconfigureerde machine in de mailbox krijgen, om hem nog eens van alle kanten te bekijken.

De transporteur kan bij Van Beek zo de productie in, wat de levertijd verkort. Sisca is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

Profile picture of Pieter van den Brand

Geschreven door Pieter van den Brand

Lees meer van Pieter van den Brandicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark