Op een draadloze schoonmaakmissie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Op een draadloze schoonmaakmissie

Mobiliteit en topprestaties – dat is waar de VHB436 van reinigingsspecialist Nilfisk voor staat. Als eerste industriële stofzuiger op batterijen met een modulaire, snel oplaadbare lithium-ion batterij voor meer dan twee uur continue werken, stelt hij nieuwe normen voor het verwijderen van stof, vuil en zelfs kleine hoeveelheden vloeistof. Met zijn drie industriële bypassmotoren en een vermogen van 2,4 kilowatt bereikt de krachtpatser een luchtopbrengst van 6.500 liter per minuut. Het model VHB436 wordt standaard geleverd met twee batterijen die goed zijn voor bijna 2,5 uur ononderbroken stroom. Het model VHB436 3B is uitgerust met een extra batterij. Hierdoor kan het vuil tot drie uur aan een stuk worden opgezogen. Daarna duurt het, dankzij de snellaadfunctie, slechts twee of drie uur voordat de krachtige stofzuiger weer op snoerloze schoonmaakmissie kan gaan met een batterijcapaciteit van 90 procent.

Lithium-ion batterijen van Nilfisk
Om de prestaties van zijn batterij aangedreven industriële stofzuigers te optimaliseren en hun werking zo economisch en milieuvriendelijk mogelijk te maken, gebruikt Nilfisk een nieuwe, modulaire generatie van lithium-ion batterijen. Met deze eigen ontwikkeling zet de fabrikant van schoonmaakapparatuur in op een efficiënt alternatief voor conventionele loodaccu’s. Voor schoonmaakprofessionals bieden de nieuwe batterijen diverse voordelen:
•Extreem korte oplaadtijden – het duurt slechts twee uur om op te laden van 0 tot 90 procent
•Evenals een indrukwekkende levensduur van maximaal zeven jaar
•De modulaire configuratie maakt opschalen op elk moment mogelijk
•De uitwisseling van de batterijen in andere compatibele vloerreinigingsmachines van Nilfisk
•In tegenstelling tot natte of AGM accu’s hebben lithium-ion accu’s geen onderhoud nodig en zijn ze uitermate goed bestand tegen extreme temperaturen
•Voor procesoptimalisatie en conditiebewaking kunnen gedetailleerde batterij- en prestatiegegevens op elk moment worden gevolgd en geregistreerd via het IoT-gebaseerde batterijmanagementsysteem.

Watch article videoicon.arrow--dark Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Nilfisk

Nilfisk is leverancier van industriële stofzuigers in de ruimste zin van het woord. Nilfisk biedt oplossingen in eenfase en driefase, mobiele en stationaire installaties, zowel voor droge toepassingen als voor... Lees meer