Oppervlaktebehandeling: veiligheid & duurzaamheid

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Oppervlaktebehandeling: veiligheid & duurzaamheid
Article image of: Oppervlaktebehandeling: veiligheid & duurzaamheid
Article image of: Oppervlaktebehandeling: veiligheid & duurzaamheid
Article image of: Oppervlaktebehandeling: veiligheid & duurzaamheid

Belangrijk om voor ogen te houden binnen de oppervlaktebehandeling is het creëren van een veiligheidscultuur. Veiligheid en duurzaamheid zijn twee kernwaarden die in dit geval dicht bij elkaar liggen. Johannes Bex, Sales Manager te WSB Finishing Equipment, komt de situatie veelal tegen: ‘Tweecomponentenverf wordt in de praktijk veelal manueel aangemaakt. Dit brengt uiteraard een aantal nadelen (lees: gevaren) met zich mee: Onjuiste mengverhouding, aanzienlijk verlies van te veel aangemaakte producten, tijdverlies, moeilijk te spoelen, hoog verbruik van spoelmiddelen en last but not least contact met gevaarlijke stoffen bij het mengen van de verf’. Dit is milieu belastend, niet duurzaam en vooral ongezond voor de gebruiker. Oftewel: De veiligheid van zowel het milieu, als van de gebruiker is in het geding bij de benoemde situatie.

De oplossing vanuit WAGNER is hierbij zeer simpel: De WAGNER meng- en dosseerinstallaties. Beginnend met een 2K-uitvoering, uit te breiden tot een 3K- en zelfs 4K-installatie. Automatische menging, altijd exacte mengverhoudingen, geen materiaalverlies, gemakkelijk in gebruik, continu vers aangemaakt materiaal, automatische spoelcyclus door middel van één druk op de spoelknop en gigantische vermindering van spoelmiddelverbruik. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de Wagner protec twincontrol, hiermee heeft WAGNER een uniek instapmodel voor 2K toepassingen op de markt gebracht. Deze TwinControl is economisch, compact en gebruiksvriendelijk voor een ruim aantal toepassingen. En een zeer belangrijk detail voor de gebruiker: Geen contact met gevaarlijke producten tijdens de menging.

Eens aangemaakt moet de verf uiteraard ook nog verwerkt worden. Een voorbeeld van een uiterst duurzame applicatiemethode is bijvoorbeeld het elektrostatisch principe. Met dit principe spreek je van weinig overspray (beter voor de gezondheid) en ‘het omgrip effect’. Voordelen hierbij zijn vooral het hoge rendement, de uniforme laagdikte en een optimale kantendekking. Passend bij die benoemde waarden is toch vooral: Materiaalbesparend, tijdbesparend en besparing in productiekosten. Maar vooral: minder omgangsvervuiling.

Geschreven door

WSB Finishing Equipment B.V.

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling – oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer