Opslaan en opladen van lithium batterijen conform PGS 37-2 en eisen van de verzekeraars

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 24 juni 2024
Opslag lithium batterijen
Opslag lithium batterijen | Foto: DUPA Veiligheidstechniek

Wanneer een lithium-ion batterij ontbrandt, is blussen géén oplossing.

Het chemische proces dat gaande is in de batterij moet zelf tot een eind komen. De enige oplossing is de brand beheersbaar maken.

PGS 37-2

De PGS 37-2 biedt gedetailleerde richtlijnen en voorschriften met als doel de veiligheid te waarborgen en risico’s te minimaliseren. Door de richtlijn te volgen, kunt u de juiste maatregelen nemen om de opslag van deze energiedragers veilig te laten verlopen.

De Dupa Battery-Line voldoet volledig aan deze richtlijnen. In de Battery kasten kunt u de lithium-ion batterijen compartimenteren, zo kunt u een kettingreactie tussen verschillende lithium-ion batterijen tot het minimale beperken.

De deuren sluiten automatisch, zelfs als er brand ontstaat binnenin de kast. Een belangrijke extra in de opslag van lithium-ion batterijen die zelfstandig kunnen ontbranden in geval van storingen.

Compartimenteren

De accubrand blijft zo in de kast, deuren blijven gesloten en de giftige rookgassen worden afgevoerd doordat er ontluchting is in ieder compartiment (compartimenten zijn thermisch geïsoleerd). Compartimenteren is de sleutel tot risico minimalisatie!

Volledig conform PGS37-2 en eisen van de verzekeraars

Ook is er een mogelijkheid tot opladen, per compartiment zijn er 4 laadstations. De Battery kast in combinatie met de laadstations is volledig gecertificeerd en 90 minuten brandwerend.
Zorg dat u op de hoogte bent van de PGS 37-2 richtlijn, of laat u informeren aangezien lithium houdende energiedragers steeds vaker worden gebruikt in diverse toepassingen.

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer