Persluchtkwaliteit bewaken met Metpoint meetsensoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Persluchtkwaliteit bewaken met Metpoint meetsensoren

In kritische processen, waar hoge eisen gesteld worden aan de totale productkwaliteit, moet ook de perslucht aan hoge eisen voldoen. Meten en monitoren is dan de eerste stap om maatregelen te kunnen nemen. Perslucht bevat altijd vervuiling in de vorm van olie, stof en andere soorten besmetting. Hierdoor bestaat een risico op productcontaminatie. Contaminatie kan uit allerlei bronnen afkomstig zijn. Het is dus zaak de bron van de vervuiling op te sporen, want alleen dan kunnen afdoende maatregelen genomen worden om het proces en het product te beschermen.

Meten is weten
Als specialist in persluchtconditionering, van condensaatbehandeling en -verwerking tot persluchtfiltratie en persluchtdroging, heeft Beko technologies hiervoor speciale persluchtmeetapparatuur ontwikkeld. Deze meetapparatuur is in staat om allerlei parameters nauwkeurig te meten en registreren. Met speciale meetsensoren, voorzien van dataloggers, kunnen vocht, olierestdamp en stofdeeltjes, volgens ISO8573.1:2010, eenvoudig gemeten worden.

Continue en realtime bewaking
Deze Metpoint meetsensoren en dataloggers bewaken continu en in realtime de persluchtkwaliteit in elke installatie. Op het moment dat de vooraf ingestelde maximale waarden overschreden worden, gaat een alarmsignaal af. Zo kan de oorzaak van de overschrijding tijdig worden opgespoord, voordat de vervuiling verderop in de persluchtketen terecht komt. Metpoint sensoren en dataloggers.

Klaar voor de toekomst
Metpoint sensoren en dataloggers zijn volledig integreerbaar en verbinden de procesgegevens van allerlei sensoren, analyseren en evalueren de data en leveren zo de basis voor belangrijke beslissingen. Deze gegevens kunnen vanaf elke locatie worden geraadpleegd. Hierdoor is de persluchtinstallatie klaar voor de toekomst van Industry 4.0 en Smart Factory.

Geschreven door

Beko Technologies BV

Weet u wanneer u een persluchtfilter moet vervangen? Weet u wanneer u perslucht verliest door een slecht werkende aftap? Weet u hoe droog uw perslucht is? Nee? Dan willen wij... Lees meer