Pilz organiseert tweede editie van “Master of Safety”

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Pilz organiseert tweede editie van “Master of Safety”

Vianen, 23 augustus 2018 – Komend najaar staat de tweede editie van het succesvolle congres “Master of Safety in één dag” op het programma. Op donderdag 1 november 2018 leren bezoekers in één dag alles over industriële veiligheid. Het decor voor deze inspirerende dag vormt theater De Kom in Nieuwegein. Na de enthousiaste reacties over de editie van vorig jaar en de beoordeling van de dag met een 8,2 gemiddeld, belooft ook komende editie weer een succes te worden.

Industrie zonder ongevallen
Is een ongevalsvrije industrie een utopie? Wat is het geheim van een organisatie zonder ongevallen? In deze editie van Master of Safety in één dag komen deze vraagstukken aan bod en leren de bezoekers alles over veiligheid op de werkvloer. Van A tot Z worden bezoekers meegenomen langs de benodigde ingrediënten voor het reduceren en voorkomen van ongevallen binnen hun organisatie. De focus ligt niet op kant-en-klare stappenlijsten die bij terugkomst op de werkvloer afgewerkt kunnen worden, maar aan de hand van inspirerende colleges krijgen de bezoekers stof tot nadenken over het belang van veiligheid in hun werkomgeving.

Divers programma
In de eerste drie colleges wordt het veiligheidsdenken en het creëren van een veiligheidscultuur uiteengezet. Promovendus op het onderwerp ‘risicogedrag’ en directeur van Pilz Nederland Jan Tournois vertelt over de oorzakelijke aspecten van risicogedrag en organisatiegedrag. Met name het concept ‘frustratie’ staat centraal in de colleges van Jan. Want volgens hem is frustratie een van de grootste bronnen van ongevallen binnen de industrie. Waarom dit zo is en hoe frustratie gemanaged kan worden, komt in zijn colleges aan de orde.

In de middag staat naast een interactieve sessie over veiligheidswet- en regelgeving en het belang hiervan, een college van PhD’er Marijke Bergman centraal. Marijke Bergman is docent Toegepaste Psychologie aan Fontys Hogeschool en een voorvechter van de omarming en acceptatie van technologie. In haar college vertelt ze over automatische systemen, zoals robots, en het effect hiervan op de mens. Met name de samenwerking tussen mens en robot staat hierin centraal. De dag wordt afgesloten door Arjen Kamphuis met een college over Infosecurity & Cybersecurity. Kamphuis is Technology & Security Director bij Pretty Good Knowledge, een dochterbedrijf van Brunel. Kamphuis focust in zijn college op Cyber Security en het risico voor machines, systemen en installaties.

Inspirerende dag
Master of Safety in één dag is een bijzondere dag vol indrukken en belevenissen. Dat het congres plaatsvindt in een modern theater draagt hier zeker aan bij. Het programma begint 1 november om 09.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een netwerkborrel. Voor de vroege vogels staat er vanaf 08.00 uur een ontbijtje klaar.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Pilz Nederland

Pilz is een toonaangevend, innovatief bedrijf in de industriële automatiseringstechniek. Pilz biedt wereldwijd klantgerichte oplossingen voor alle industriële branches. Hiertoe behoren innovatieve producten en een uitgebreid dienstenpakket op het gebied... Lees meer