Pneumatisch bediende afsluiters verbeteren de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
19 oktober 2022
Article image of: Pneumatisch bediende afsluiters verbeteren de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties

De uitgebreide ASCO™ 290-Serie biedt nieuwe mogelijkheden en het beste debiet in zijn klasse om processen in meer toepassingen te optimaliseren

Emerson heeft zijn productprogramma afsluiters met schuine klepzitting uitgebreid met de nieuwe ASCO™ 290D-Serie, die nu beschikbaar is in Europa en eind 2022 wereldwijd. Na 25 jaar bewezen gebruik in het veld, identificeerde Emerson belangrijke kansen om deze serie te optimaliseren voor nieuwe en bestaande markten. Het robuuste, modulaire ontwerp van de uitgebreide 290-Serie wordt geleverd met een nieuwe reeks klephuizen en stuurkopmaterialen, fittingen, functies, certificeringen en accessoires.
Belangrijke kenmerken zijn onder meer certificering voor vluchtige emissies, switch box met IP69K-beschermingsniveau en veilige demontage van de actuator. Deze aanpassingen verbeteren de procesefficiëntie en veiligheid en verlagen tegelijkertijd de kosten in veel toepassingen, waaronder industriële toepassingen, voedingsmiddelen en dranken en speciale chemicaliën.

In de nieuwe ASCO-serie 290D wordt een breed scala aan klephuizen, aandrijvingen, opties, switch boxen en certificeringen geleverd voor een grotere veelzijdigheid van toepassingen. Ingebouwde modulariteit maakt het mogelijk om verschillende aandrijvingen op dezelfde behuizing uit te wisselen voor on-site wijziging van de afsluiterkarakteristieken na montage. Zowel IP66- als IP69K-behuizingen zijn beschikbaar voor gebruik binnen of buiten. De nieuwe serie 290D is ook geschikt voor een breed scala aan media, waaronder agressieve vloeistoffen, stoom, gas, vacuüm en oververhit water.

De 290-serie is ontworpen met een zeer betrouwbaar vloeistofregelmechanisme dat is ontworpen voor uitzonderlijk veilige uitschakeling. Met afsluiters die verantwoordelijk zijn voor meer dan 51% van de vluchtige of onregelmatige emissies, helpt het nieuwe ontwerp de vluchtige emissies te verminderen en de risico’s voor werknemers en het milieu te minimaliseren. Hoewel de nieuwe ASCO-serie 290D-actuator bijna geen onderhoud nodig heeft, zijn verdere veiligheidsverhogende kenmerken een veilige demontage van de actuator, die ervoor zorgt dat onderhoudspersoneel wordt beschermd tijdens mogelijk gevaarlijke demontageprocedures voor de actuator.

Met het hoogste debiet (Kv) in zijn klasse en proportionele sturing voor nauwkeurige regeling, helpt de Serie 290 de productie-efficiëntie te verbeteren. Tegelijkertijd verlengt een lange levensduur de intervallen tussen onderhoud, terwijl het inherent robuuste ontwerp is gebouwd om bestand te zijn tegen de eisen van uitdagende werkomgevingen en agressieve media.

Ondersteund door een wereldwijd team aan ingenieurs van Emerson, kan de nieuwe ASCO-serie 290D worden gebruikt om bestaande processen te verbeteren of kan specifiek op maat worden gemaakt voor nieuwe toepassingen.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in de V.S., St. Louis, Missouri, is een mondiaal technologie- en engineeringsbedrijf met innovatieve oplossingen aan klanten in industriële, commerciële en residentiële markten. De BU Emerson... Lees meer