RIS Rubber produceert slimmer én duurzamer door spuitcabine van Wiltec

icon.highlightedarticle.dark Machines/installaties
105 bekeken Laatste wijziging: 21 maart 2024
Spuitcabine RIS Rubber
Spuitcabine RIS Rubber | Foto: Wiltec
Article image of: RIS Rubber produceert slimmer én duurzamer door spuitcabine van Wiltec
Spuitcabine RIS Rubber | Foto: Wiltec

Een moderne en toekomstgerichte spuitcabine: dat is wat de specialisten van Wiltec voor RIS Rubber hebben gerealiseerd. Niet alleen heeft RIS Rubber, dat hightechoplossingen op het gebied van rubber vormartikelen en rubber metaalverbindingen biedt, nu voldoende capaciteit voor de toenemende productie, de cabine is ook volgens de laatste innovaties ingericht.

“RIS Rubber groeit. Onze spuitcabines werden daardoor te klein en we hadden behoefte aan meer capaciteit”, vertelt Wouter Rietdijk van RIS Rubber. “Doordat we de laatste jaren veel in duurzaamheid hebben geïnvesteerd, is de temperatuur in onze productiehal gedaald, waardoor we te maken kregen met wisselende droogtijden. We willen de kwaliteit van ons eindproduct kunnen blijven garanderen, vandaar dat we ook wilden zorgen voor een constante droogtijd. Daarnaast wilden we mechaniseren én ervoor zorgen dat onze medewerkers veilig en vitaal kunnen werken.”

De nieuwe spuitcabine is verdeeld in vier spuitzones. Deze zijn met een intelligente schakeling onderling en met de toevoerinstallatie verbonden. Aan iedere spuitzone is een eigen droogcyclus met vijf keuzemogelijkheden (instelbaar, afhankelijk van het gebruikte type) gekoppeld.

De afzuigwanden schakelen automatisch uit als deze een tijdje niet worden gebruikt of als het proces is voltooid. Ook kunnen de spuitzones afzonderlijk worden bediend. Dit zorgt voor een afname in energieverbruik.

Daarbij is het visueel gemaakt met lampen, zodat iedereen er mee kan werken. Het hele proces is zo minder afhankelijk van personen. Daarnaast is een toevoerinstallatie gekoppeld aan een warmteterugwinunit. Dit zorgt voor een constante temperatuur en droogtijd, waardoor alle producten van RIS Rubber dezelfde kwaliteit hebben.

In de spuitcabine zijn kasten gemaakt voor persoonlijke beschermingsmiddelen, zodat PBM altijd meteen voorhanden zijn en medewerkers veilig kunnen werken. Door afzuiging in die ruimten kunnen daar ook damphoudende middelen worden bewaard.

De buitenkant van de spuitcabine is voorzien van grijze panelen vanwege de rustige uitstraling. De binnenkant bevat witte panelen, meer verlichting en de beste luchtzuivering, wat zorgt voor een fijne werkomgeving.

“Wiltec heeft fantastisch werk geleverd! We zijn heel tevreden. We kunnen fijn samenwerken en de communicatie is goed. Al onze verwachtingen zijn overtroffen”, laat Wouter Rietdijk van RIS Rubber weten.

Geschreven door

Wiltec BV

Wiltec, toeleverend partner van meer dan 40.000 producten, maar vooral een proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert. Samen met de klant zoeken we naar slimme oplossingen, passen kennis uit de markt... Lees meer