Royal Bel Leerdammer gaat voor 100% olievrije en energiezuinige perslucht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Royal Bel Leerdammer gaat voor 100% olievrije en energiezuinige perslucht

Royal Bel Leerdammer in Dalfsen maakt voor hun kaasproductie gebruik van een persluchtinstallatie bestaande uit vier olievrije ALUP schroefcompressoren type WIS40, een ALUP adsorptiedroger PB 530 en een filterstraat. Ook op de vestiging in Schoonrewoerd staat een 100% olievrije installatie geleverd door ALUP GrassAir Kompressoren, bestaande uit vier ALUP schroefcompressoren type WIS75 en een adsorptiedroger. Deze installaties voldoen aan FSSC 22000-certificering. Deze eisen hebben voor Royal Bel Leerdammer de hoogste prioriteit, zodat de kwaliteit van hun producten en de voedselveiligheid gewaarborgd zijn.

Advies
Royal Bel Leerdammer had een persluchtinstallatie die aan vervanging toe was. Voor de nieuwe persluchtinstallatie was gegarandeerde luchtzuiverheid en 100% olievrije perslucht prioriteit, waarmee voldaan moet worden aan de eisen die de FSSC 22000 en ISO 8373.1 stellen. Daarnaast speelde energiezuinigheid van de compressoren een rol in de keuze. Sales Engineer Ido van Duinen van ALUP GrassAir heeft hier uitgebreid advies over gegeven. “Het was al meteen duidelijk dat de WIS-compressoren die ISO 8573.1 klasse 0 gecertificeerd zijn, de beste keuze waren voor zowel de luchtzuiverheid als voor energiezuinigheid”, zegt Ido van Duinen, sales engineer bij ALUP GrassAir Kompressoren.

Keuze
Uiteraard was ALUP GrassAir niet de enige aanbieder. Maar over de keuze voor ALUP GrassAir is projectleider Jan Weergang, van Royal Bel Leerdammer kort; “De prijs, de duidelijkheid in de offerte, het energieverhaal en de kwaliteit van de perslucht zijn de hoofdredenen geweest om voor ALUP compressoren te kiezen.” Naast de geïnstalleerde persluchtinstallatie is gekozen voor een back-up. Pieter Wolters, planner bij Royal Bel Leerdammer; “We hebben één machine die stand-by staat voor als een andere machine in onderhoud is of dat er zich een calamiteit voor doet. Op die manier zijn we altijd voorbereid op eventuele problemen en kan het bedrijf gewoon blijven draaien.”

Perslucht
“De perslucht wordt bij Royal Bel Leerdammer gebruikt voor het hele proces, vanaf de binnenkomende melk tot aan de verpakking van de kaasproducten”, vertelt Pieter Wolters. Ook wordt de perslucht gebruikt voor het aanpersen van kazen en pneumatische aansturing van de fabriek. Pieter Wolters vult aan: “We maken best veel gebruik van perslucht. Het voordeel van het gebruik van perslucht is dat het veilig is. Zeker in verband met voedselveiligheid is het erg belangrijk dat de lucht goed schoon is.”

Service
ALUP GrassAir verzorgt het complete onderhoud aan de persluchtinstallaties bij Royal Bel Leerdammer. Pieter Wolters zegt hierover, “Onze monteurs moeten heel veel kunnen, maar voor het repareren van een compressoren hebben we geen bezetting.” De prioriteit van het bedrijf ligt op de productie van kaas en daarom biedt ALUP GrassAir hen 24/7 service met een compleet onderhoudsabonnement en directe beschikbaarheid van een professionele onderhoudsmonteur waar wij altijd op terug kunnen vallen.

Geschreven door

ALUP GrassAir Kompressoren B.V.

ALUP GrassAir Kompressoren B.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde waarden in servicegerichtheid, innovatie en professionaliteit. Een keuze voor ALUP GrassAir... Lees meer