Ruimteluchtreiniger filtert virussen weg

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Ruimteluchtreiniger filtert virussen weg

Denios heeft ruimteluchtreinigers ontwikkeld op basis van zijn varioflowtechniek met een afzuigcapaciteit tot 3.600 m3/h en een hoogwaardig HEPA H14-retourluchtfilter om micro micro-organismen, zoals virusdeeltjes, effectief te verwijderen. De ingebouwde, kiemdodende UV-C desinfectietechniek zorgt ervoor dat bacteriën, virussen en dergelijk daadwerkelijk vernietigd worden.

De stekkerklare unit is ontwikkeld voor het optimaal zuiveren van lucht in grotere ruimten en houdt de achtergrondconcentratie (kiemgetal) van micro-organismen continu op een laag niveau: 99.995 % van de virusdeeltjes wordt met deze filtertechniek verwijderd. De lucht wordt onderin aangezogen en gefilterde schone lucht wordt op 2 meter hoogte uitgeblazen. Het plafond van de ruimte zorgt vervolgens voor een goede luchtverdeling. De gecertificeerde unit wordt tijdens de individuele FAT-test gevalideerd en gedocumenteerd en kant-en-klaar afgeleverd.

Deze ruimteluchtreiniger is specifiek ontworpen voor het zuiveren van de lucht in grote ruimtes, binnen ziekenhuizen, medische instellingen, laboratoria, wachtkamers, tandartspraktijken en bijvoorbeeld onderwijslokalen. Ruimtes tot 600 m3, pakweg 15 x 15 x 2,8 meter, kunnen met één unit vrij van micro-organismen in de lucht worden gehouden. De lucht wordt dan per uur 6x volledig ververst en optimaal gereinigd.

Deze installatie pakt de kleinere druppels en stofdeeltjes aan die micro-organismen kunnen bevatten. Die kunnen veel grotere afstanden overbruggen dan de betrekkelijk grote druppels die vrijkomen bij niezen en hoesten en niet veel verder komen dan 1,5 meter van de bron.

Geschreven door

Denios BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer