Slaat u brandbare chemicaliën op in open, niet afgesloten verpakkingen?

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
31 maart 2023
Article image of: Slaat u brandbare chemicaliën op in open, niet afgesloten verpakkingen?

Slaat u brandbare chemicaliën op in open, niet afgesloten verpakkingen? Vindt het vullen en overtappen plaats buiten een veiligheidskast? Wij hebben voor u dé oplossing, de Disposal Line 90 minuten brandwerende veiligheidskasten.

Actieve opslag van gevaarlijk afval dient onder andere voorwaarden te gebeuren dan de bekende, passieve opslag. Door stroming ontstaat statische elektriciteit, belangrijk is dat de veiligheidskasten goed geaard zijn. Tevens is ventilatie op meerdere punten aanwezig.

De Disposal Line heeft diverse maatvoeringen, bijvoorbeeld de Disposal UTS Ergo onderbouwkast. Deze ruimtebesparende brandveiligheidskast wordt aangesloten op uw HPLC en verwerkt het afval middels teflon slangen direct richting de PE jerrycan. Vanwege zijn compacte design is de Disposal UTS-ergo ideaal voor onder een zuurkast of werktafel en wordt geleverd met een lade en 2 PE jerrycans van 10 liter met vulstandscontrole. Voor grotere afvalstromen hebben we de Disposal M of XL. In deze T90 brandwerende opslagkasten heeft u de ruimte om maximaal 2x 60 liter op te slaan.

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer