Slimme oplossingen voor een (brand)veilige werkomgeving

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Slimme oplossingen voor een (brand)veilige werkomgeving

Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekkig onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie. Het voorkomen van gevaarlijke situaties is natuurlijk het allerbeste, maar het beoordelen van risico’s vereist nogal wat specifieke kennis van installateurs en inspecteurs.

Veiligheid garanderen
De huidige normen en richtlijnen voor elektrotechnische installaties zijn in principe allemaal gerelateerd aan veiligheid. Deze normen en richtlijnen variëren van het opleveren van veilige elektrotechnische installaties, het veilig werken aan deze installaties tot en met het voorkomen van onveilige situaties die kunnen resulteren in brand, explosies of elektrische schokken. En natuurlijk bent u zich altijd bewust van de impact die mogelijk onveilige situaties kunnen hebben op uw collega’s en op de omgeving.

Voorkomen is beter dan genezen
Door vooraf en met regelmaat te meten is het inschatten van een onveilige situatie voor u feilloos te doen. Met de juiste aanpak en apparatuur zorgt u op eenvoudige en efficiënte manier voor rapportages en dus voor inzicht.

Hoe pakt u dat aan?

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Fluke Nederland BV

Fluke Corporation is wereldmarktleider in de productie, de distributie en het onderhoud van elektronische test- en meetinstrumenten en software. Fluke werd in 1948 opgericht en heeft sindsdien bijgedragen aan de... Lees meer