Sneller en duurzamer auto’s herstellen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Sneller en duurzamer auto’s herstellen

Snellere doorlooptijd, minder CO2-uitstoot, state of the art schadeherstelbedrijf

Van Mossel Autoschade Nijmegen betrekt een nieuwbouwpand dat geheel gasloos is. De specialisten van Wiltec hebben de expertise in huis om duurzame oplossingen te realiseren. Door de op maat gemaakte cabines en installaties kan Van Mossel sneller en duurzamer werken aan het herstellen van beschadigde auto’s.

De specialisten van Wiltec werkten eerder al voor Van Mossel Autoschade bij onder andere projecten in Zwolle, Hoorn en Rotterdam. De indeling van de schadebedrijven van Van Mossel maakt de projecten uniek. Het is gemaakt op basis van het zogenoemde snelwegprincipe. Door de langdurige en intensieve relatie met Van Mossel zijn de specialisten van Wiltec ook voor dit nieuwbouwproject ingeschakeld. Het autoschadebedrijf werkt graag samen met Wiltec, omdat het bedrijf snel kan schakelen, projecten op korte termijn kan uitvoeren en de kennis in huis heeft om ook over duurzame oplossingen na te denken en deze te realiseren. De grote uitdaging in Nijmegen is dat het pand compleet gasloos is.

De oplossing
De nieuwbouwlocatie van Van Mossel Autoschade Nijmegen bestaat uit een showroom, garage en het schadebedrijf. De locatie is compleet gasloos. In overleg met de opdrachtgever is een spuitcabine gerealiseerd met dwarstransport. Het grote voordeel hiervan is dat de cabine meerdere doorgangen heeft, waardoor meer snelheid kan worden gerealiseerd. De elektrische verwarmingsinstallatie en de warmteterugwininstallatie zijn de perfecte oplossing voor het gasloze pand. Ook realiseerde Wiltec een mengkamer met luchtbehandeling, twee voorbewerkingsplekken met afzuiging, twee ruimtes voor spot repair, een dubbele cabine voor aluminiumreparaties, een ruimte voor het ontladen van elektrische voertuigen, werkplaatsinrichting, centrale stofafzuiging en een elektrische bedrijfsverwarmingsunit. En dat allemaal afgestemd op de wensen van Van Mossel en op de indeling van de ruimte. Een uitdagend project voor de specialisten van Wiltec!

De vooruitgang
Van Mossel legt de lat hoog wat afwerking betreft. Niet alleen moet alles goed functioneren, het moet er ook goed uitzien. De specialisten van Wiltec hebben alle installaties en cabines klantspecifiek ontworpen, getekend, geproduceerd en geïnstalleerd. Doordat de installaties op elektriciteit werken, is dit een stuk duurzamer dan de traditionele installaties. Ook neemt door het snelwegprincipe en de routing, de snelheid van het schade herstellen toe. Van Mossel werkt dus nu ook in Nijmegen een stuk sneller en duurzamer!

Geschreven door

Wiltec BV

Wiltec, toeleverend partner van meer dan 40.000 producten, maar vooral een proactieve adviseur en oplossingsgerichte expert. Samen met de klant zoeken we naar slimme oplossingen, passen kennis uit de markt... Lees meer