Soft-Start-ventiel uit de MX Safemax serie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Soft-Start-ventiel uit de MX Safemax serie

Het nieuwe soft-start ventiel uit de Series Mx safemax zorgt voor een geleidelijke drukverhoging in het pneumatisch systeem en heeft geen invloed op de werking van de veiligheidsventielen. Door het soft-start ventiel te plaatsen vóór de veiligheidsventielen blijft de directe ontluchting in geval van een noodsituatie behouden.

Het veiligheidsventiel van de Mx safemax series is ontworpen voor de bescherming van de mens en de kritische onderdelen van een pneumatisch systeem en voldoet aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC. In een noodsituatie is het van groot belang dat het pneumatisch systeem wordt ontlucht, de geïntegreerde sensor detecteert de positie van de spoel waardoor de schakeling en ontluchting wordt gecontroleerd.

Voordelen:
– Voldoet aan Machinerichtlijn 2006/42/EC
– Eenvoudig te integreren met de MX2 FRL Units
– Oplossingen om tot Performance Level E te komen
– Geïntegreerd soft-start ventiel
– Geen aansluitkoppelingen nodig
– Over de Machinerichtlijn 2006/42/EC:

Dit is een Europese richtlijn die het vrije verkeer van machines binnen de Europese markt mogelijk maakt, waarbij het minimale beschermingsniveau gegarandeerd wordt voor de gezondheid en veiligheid van de operatoren. Deze richtlijn voorziet, verwijzend naar andere normen, de criteria waaraan machines moeten voldoen.
De methode voor het beoordelen en reduceren van risico’s wordt beschreven in EN ISO 12100, die de ontwerpbeginselen en procedures verschaft voor het veilig ontwerpen van machines.

Download brochure icon.arrow--dark

Geschreven door

Camozzi Automation B.V.

Camozzi Automation behoort tot de grootste Europese producenten van pneumatische en elektrische aandrijvingen en heeft daarnaast een compleet programma vacuüm producten. Sinds de oprichting in 1964 heeft Camozzi zich ontwikkeld... Lees meer