SpillGuard®, innovatief lekdetectiesysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: SpillGuard®, innovatief lekdetectiesysteem

Als gevaarlijke vloeistoffen onopgemerkt ontsnappen, kan dit in zeer korte tijd ernstige gevolgen hebben voor mens en milieu. Om snel en efficiënt maatregelen te kunnen nemen heeft DENIOS een lekdetectiesysteem ontwikkeld dat kan worden toegepast in ATEX gezoneerde gebieden of ruimten, geschikt is voor EX zone 1 en voor alle gasgroepen.

De SpillGuard is een schijf met een diameter van 11 cm en is volledig zelfvoorzienend. Er is geen externe stroomvoorziening nodig. De schijf wordt geplaatst in een lekbak of op een locatie waar risico op lekkage is. Na activering geeft de SpillGuard regelmatig een rood optisch signaal als teken dat hij goed werkt. Het intrinsiek veilige systeem heeft een levensduur van circa 5 jaar. Wanneer de geïntegreerde batterij leeg is geeft de SpillGuard een akoestisch signaal gedurende een periode van tenminste 24 uur. In geval van lekkage geeft de SpillGuard een duidelijk akoestisch en optisch alarm.

De SpillGuard is geschikt om vloeistoflekkage in alle PGS15 ruimten te detecteren. Dat geldt voor toepassingen in de industrie, zowel als in de logistiek en in het laboratorium . De explosieveilige classificatie Ɛx II 2G Ex Ib IIC T4 Gb maakt het mogelijk om brand- en explosiegevaarlijke vloeistoffen te detecteren. Het onder CE geleverde systeem wordt uitgebreid gedocumenteerd en geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding.

De prijs van dit unieke systeem is anders dan wat u gewend bent van explosieveilige materialen; U schaft een SpillGuard aan voor nog geen € 100,-,

Interesse?
Bekijk de SpillGuard in onze webshop voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Denios BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer