Stationaire detectie van PAK’s, waaronder benzeen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Stationaire detectie van PAK’s, waaronder benzeen

De Ion Science Falco TAC is ’s werelds eerste stationaire PID-monitor voor detectie van total aromatic compounds (TACs of PAK’s), waaronder benzeen. Het toestel is in staat aromatische koolwaterstoffen te detecteren vanaf 0,01 ppm (10 ppb, voor zeer toxische gassen) tot 50 ppm.

Doordat de Falco TAC gebruik maakt van een 10,0 eV elektrode stack in combinatie met een 10,6 eV lamp is het toestel selectiever en reageert het niet op componenten die de meting van PAK’s ongewenst beïnvloeden, zoals H2S en NH3. De PID-sensor in de Falco TAC biedt niet alleen de gepatenteerde Fence Electrode Technology, maar tevens Typhoon technology, wat de gevolgen van condenserende luchtvochtigheid minimaliseert. Hierdoor is deze gasmonitor zelfs toepasbaar in extreme weersomstandigheden. Het toestel is voorzien van een OLED-display met bijzonder hoog contrast waarop de meetwaarde is af te lezen en tevens een status-indicatie wordt gegeven (groen, amber of rood) die zelfs in fel zonlicht goed zichtbaar is.

De wettelijke grenswaarde voor benzeen is op 1 oktober 2017 aangescherpt van 1 ppm (3,25 mg/m3) naar 0,2 ppm (0,7 mg/m3). De hoge resolutie van de Falco TAC is bij uitstek geschikt voor meting van de concentratie benzeen volgens deze regelgeving. Deze gasmonitor is verkrijgbaar zonder pomp (minimaliseert onderhoudskosten) en als gepompte versie, die het mogelijk maakt om gasmonsters aan te zuigen uit slecht toegankelijke ruimten.

Geschreven door

Euro-Index b.v.

EURO-INDEX is een technische handelsonderneming en levert meet-, regelapparatuur en C.V.-componenten voor veiligheid, onderhoud en nieuwbouw van technische installaties. Deze activiteiten worden o.a. ondersteund door preventief onderhoud, reparaties, kalibraties en... Lees meer