Tadpoles, temperatuurbestendige afdichtingen tot 1600°C

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Tadpoles, temperatuurbestendige afdichtingen tot 1600°C

Wij weten hoe lastig en belangrijk het is om een goede afdichting te hebben van bijvoorbeeld uw ovendeuren, inspectiedeuren, mangatdeuren, kijkgatdeuren enz.

Vaak zijn juist dit de locaties waar de warmte naar buiten gaat, wat weer resulteert in energieverlies. Vooral bij afdichtingen van flenzen met een beperkte boutkracht, kromgetrokken of oneffen contactvlakken en voegen, waar andere oplossingen niet voldoende geschikt zijn, is dit het geval.
Om dit tegen te gaan produceren wij diverse types tadpoles.

Onze tadpoles zijn geprefabriceerde hoog temperatuurbestendige afdichtingen bestaande uit diverse technische weefsels en veerkrachtige kernmaterialen, zoals bijvoorbeeld een isolatiekoord of een isolatiedeken. Door de vorm van een tadpole (een bol- en staart constructie (kikkervisje)) zijn tadpoles eenvoudig te monteren.

Onze tadpoles worden vaak in de volgende industrieën gebruikt:
* Olie & Gas
* Keramiek & Glas
* Energie & Afvalverbranding
* Maritiem & Offshore
* Non-Ferro & Ferro
* Luchtvaart & Transport

Al onze tadpoles worden ontworpen en gemaakt in onze eigen productiefaciliteit in Steenbergen (Nederland) – Insulcon B.V. en in Temse (België) – Keramab N.V. Onze tadpoles zijn ideaal voor speciale toepassingen bij lage- en hoge temperatuurtoepassingen, zoals die worden aangetroffen in bijvoorbeeld vuurvaste procesinstallaties.

Geschreven door

Insulcon B.V.

Al onze producten zullen u helpen om energie te besparen en vergroten de controle op en betrouwbaarheid van uw processen. Als u behoefte heeft aan een hoge temperatuuroplossing in uw thermisch proces: wij hebben het of zullen het vinden! Lees meer