TFE-LOK® : Hardchroom + PTFE = Slijtvaste teflon-COATING

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
31 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: TFE-LOK® : Hardchroom + PTFE = Slijtvaste teflon-COATING

Tfe-Lok® is een gepatenteerd proces dat resulteert in een extreem duurzame, slijtvaste en antistatische TEFLON coating. Via een elektrochemisch-thermische behandeling kunnen wij verschillende materialen van een slijtvaste harde laag voorzien ( Hardchroom, Chemisch Nikkel of PE Hard-Anodisatielaag) waar dan via een zogenaamd “SNAP-Fastener effect” duurzaam micro-particules TEFLON® IN de oppervlak te worden gediffundeerd. De resulterende fysieke binding zorgt voor een permanente combinatie van slijtvastheid, lage wrijving en anti-kleefeigenschappen.

Basismaterialen toepasbaar voor het Tfe-Lok® proces
In principe zijn alle basismaterialen waarvan de eigenschappen verbeterd kunnen worden door electro-chemische galvanisatie geschikt voor het Tfe-Lok®-proces, inclusief de meeste legeringen van: staal, koper, nikkel, brons messing, aluminium en titaan. Als u met een zeldzame legering werkt, vraag het ons dan.

Tfe-Lok® in verschillende toepassingen
Tfe-Lok® oppervlakken worden overal gebruikt waar slijtage-, hoge wrijvings-, elektrostatische- en kleefproblemen optreden in uw productiemachines. Tfe-Lok® oppervlakken zorgen voor een soepel productieproces en dus minder stilstand , onderhoud en verloren producten.

Voorbeelden van Tfe-Lok® oppervlakken
• Kunststof-, textiel- en papiermachines
• Conveying
• Voedingsindustrie
• Verpakkingsindustrie
• Farmaceutische-, en chemische industrie
• Vormtechnieken
• Tabaksindustrie

Deze lijst is lang niet volledig, en het toepassingsgebied van Tfe-Lok® is bijna onbeperkt. Heeft U vragen? Graag bekijken wij de mogelijkheden voor toepassingen in uw productieproces, ongeacht de branche, en doen wij aanbevelingen. TFE-LOK®-behandelingen zijn FDA-goedgekeurd.

Geschreven door

Bel-Technologies NV

Metal surface treatments to reduce wear, Friction, Sticking & Corrosion BEL-Technologies nv heeft 40 jaar ervaring en ondersteuning van verschillende onderzoekcentra gecombineerd met de nieuwste technologieën om zo een waaier... Lees meer