TFE-LOK® : Hardchroom + PTFE = Slijtvaste teflon-COATING

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: TFE-LOK® : Hardchroom + PTFE = Slijtvaste teflon-COATING
Article image of: TFE-LOK® : Hardchroom + PTFE = Slijtvaste teflon-COATING

Tfe-Lok® is een gepatenteerd proces dat resulteert in een extreem duurzame, slijtvaste en antistatische TEFLON coating. Via een elektrochemisch-thermische behandeling kunnen wij verschillende materialen van een slijtvaste harde laag voorzien ( Hardchroom, Chemisch Nikkel of PE Hard-Anodisatielaag) waar dan via een zogenaamd “SNAP-Fastener effect” duurzaam micro-particules TEFLON® IN de oppervlak te worden gediffundeerd. De resulterende fysieke binding zorgt voor een permanente combinatie van slijtvastheid, lage wrijving en anti-kleefeigenschappen.

Basismaterialen toepasbaar voor het Tfe-Lok® proces
In principe zijn alle basismaterialen waarvan de eigenschappen verbeterd kunnen worden door electro-chemische galvanisatie geschikt voor het Tfe-Lok®-proces, inclusief de meeste legeringen van: staal, koper, nikkel, brons messing, aluminium en titaan. Als u met een zeldzame legering werkt, vraag het ons dan.

Tfe-Lok® in verschillende toepassingen
Tfe-Lok® oppervlakken worden overal gebruikt waar slijtage-, hoge wrijvings-, elektrostatische- en kleefproblemen optreden in uw productiemachines. Tfe-Lok® oppervlakken zorgen voor een soepel productieproces en dus minder stilstand , onderhoud en verloren producten.

Voorbeelden van Tfe-Lok® oppervlakken
• Kunststof-, textiel- en papiermachines
• Conveying
• Voedingsindustrie
• Verpakkingsindustrie
• Farmaceutische-, en chemische industrie
• Vormtechnieken
• Tabaksindustrie

Deze lijst is lang niet volledig, en het toepassingsgebied van Tfe-Lok® is bijna onbeperkt. Heeft U vragen? Graag bekijken wij de mogelijkheden voor toepassingen in uw productieproces, ongeacht de branche, en doen wij aanbevelingen. TFE-LOK®-behandelingen zijn FDA-goedgekeurd.

geschreven door

Bel-Technologies NV

Metal surface treatments to reduce wear, Friction, Sticking & Corrosion BEL-Technologies nv heeft 40 jaar ervaring en ondersteuning van verschillende onderzoekcentra gecombineerd met de nieuwste technologieën om zo een waaier... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer