Thermisch reinigen van warmtewisselaars

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Thermisch reinigen van warmtewisselaars

In plaats van het traditionele reinigen met hoge druk met een pover eindresultaat, reinigen wij warmtewisselaars (tot 60T) met een thermisch procedé.

Deze zelf ontwikkelde techniek levert opzienbarende resultaten op. Na het thermisch reinigen zijn de warmtewisselaars zo goed als nieuw, wat t.o.v. de traditionele technieken een enorme verhoging van het rendement en een geweldige energiebesparing oplevert.

Dankzij de gecontroleerde warmte in combinatie met een laag zuurstofniveau, reduceert 1kg vervuiling tot 50gr stof en vindt er hierdoor een uiterst grondige reiniging plaats; warmte komt namelijk overal. Wij verwijderen alle (deels) organische vervuiling, zelfs op de moeilijk bereikbare plaatsen. Na het thermisch reinigen van de warmtewisselaar verwijderen we eenvoudig alle resterende stofresten en is deze quasi 100% schoon.

Na deze reiniging levert uw warmtewisselaar opnieuw zijn originele prestaties. Dit betekent concreet: een perfecte warmteoverdracht, lange standtijden en geen residu dat zich vermengt met uw producten.

Geschreven door

Thermo-Clean Heusden-Zolder NV

De Thermo-Clean Groep: De oplossing voor uw reinigingsprobleem. Het reinigen van machineonderdelen en hulpstukken met organische vervuilingen zoals verf, kunststof, rubber, voedingsrestanten, oliën en vetten is werk voor specialisten. Sinds... Lees meer