TIV ziet bezoekerskwaliteit toenemen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: TIV ziet bezoekerskwaliteit toenemen
Article image of: TIV ziet bezoekerskwaliteit toenemen

In totaal bezochten 7.981 professionals op 19, 20 en 21 september TIV in Hardenberg. Met name het vernieuwde concept met focus op kennis en beleving in combinatie met de verhoogde bezoekerskwaliteit werd door de ruim 250 deelnemende exposanten geprezen. Ze gaven na drie beursdagen massaal aan achter dit concept te staan en maar liefst een kwart van de exposanten heeft op de beurs toegezegd om in 2018 weer deel te nemen.

“Na 2016 was meer dan ooit duidelijk dat TIV een nieuwe impuls nodig had”, blikt organisator Gertjan Lammers terug. “Na uitgebreid onderzoek hadden we zowel op bezoekers- als exposantenniveau verschillende actiepunten om de kwaliteit te verhogen. Zo gaf 40% van de bezoekers aan TIV te bezoeken om ‘kennis te vergaren’. Met veel meer fysiek productaanbod, kennisaanbod vanuit brancheverenigingen, Hogescholen en daarnaast meer nieuwe dan oud-exposanten (!) en wat meer focus (Food/Smart Industry), hebben we vernieuwd. Daardoor zijn bezoekers enthousiast en dat is uiteindelijk aan het eind weer de winst voor exposanten. We hebben een heel mooi uitgangsperspectief om tijdens de jubileumeditie volgend jaar verder uit te breiden. Deze 19e editie lijkt na zes jaar daling een positief kantelpunt geweest te zijn”, aldus Lammers.

TIV werd op de tweede en derde beursdag voor het eerst gecombineerd met Empack Relatiedagen van moederorganisatie Easyfairs. Lammers: “Voor een eerste editie is het een geslaagde samenwerking geweest. Het is bij een eerste keer altijd even ‘afwachten’, maar er lijkt een goede basis te zijn gelegd voor de toekomst.” Burgemeester Snijders van Hardenberg en gedeputeerde Henk Brink van Provincie Drenthe bezochten het eerste samenwerkingsproject tussen Evenementenhal en Easyfairs. “We waren vereerd dat zij de beurs bezochten. Het was illustratief voor deze editie, want er was veel bezoek vanuit de overheid. Ze hebben kennis opgedaan en zijn weer op de hoogte van actuele zaken binnen de industrie”, aldus Lammers.

Succesvol kennisprogramma met ruim 50 gastsprekers
Naast ruim 250 exposanten en bijna 8.000 vakprofessionals maakten meer dan 50 gastsprekers hun opwachting tijdens TIV 2017. Ze verzorgden interactieve seminars en informatieve lezingen. Tot grote belangstelling van de duizenden bezoekers. Het succesvolle kennisprogramma krijgt in 2018 een vervolg, en wordt mogelijk nog verder uitgebreid. Lammers: “Al met al kunnen we terugkijken op een fantastische editie. Exposanten waren erg te spreken over de toegenomen bezoekerskwaliteit. Ondanks dat het bezoekersaantal iets lager was, hebben de exposanten meer leads gegenereerd met bestaande maar ook met veel nieuwe contacten.”

Jubileumeditie in 2018
TIV viert in 2018 haar twintigste editie. De exacte beursdata zijn: 18, 19 en 20 september. De eerste conceptplannen om deze jubileumeditie extra te vieren worden in de komende periode uitgewerkt en bekend gemaakt.

Geschreven door

Evenementenhal Gorinchem, Hardenberg, Venray

De grote wereld wordt door digitalisering alleen maar kleiner. Op elk moment en overal ter wereld leggen mensen contact met elkaar door middel van internet, telefoon, televisie en ga zo... Lees meer